Από την Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου

Σε αποκαλύψεις προχωράει ο Ευθύμιος (Μάκης) Γιαννουσάκης στη νέα αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε (μετά την απόρριψη της προηγούμενης με οριακή πλειοψηφία 3-2 στα μέσα Ιουλίου) ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά και η οποία πρόκειται να συζητηθεί το φθινόπωρο. Ο πρωτόδικα ισοβίτης για την υπόθεση του «Noor One» ξετυλίγει σε 114 σελίδες το κουβάρι του εκβιασμού που καταγγέλλει πως δέχθηκε προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την παραμονή του («σε άθλιες συνθήκες») στις φυλακές Χαλκίδας.

Στη νέα αίτησή του, που κατέθεσε διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του, Γιάννη Γλύκα, Φίλιππου και Χριστόδουλου Φίλια, ο Μ. Γιαννουσάκης αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και μιλάει για τον ρόλο του προανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου. Ενα από τα νέα στοιχεία που επικαλείται αφορά ραντεβού που φέρεται να είχε κλείσει ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης με τους υπουργούς Αμυνας Πάνο Καμμένο και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

«Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης έχει αδικηθεί από την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ίσως και χωρίς “ευθύνη” της σύνθεσής του. Με την παρούσα αίτηση, οι συνήγοροί του επιδιώκουμε τη μερική αποκατάσταση της προτέρας καταδικαστικής κρίσης μέσω της ανάδειξης της τεράστιας βοήθειάς του προς τις ελληνικές αρχές, της διαρκούς δοκιμασίας του από τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι και την πρωτοβάθμια κρίση, αλλά και των όσων πρωτοφανών ακολούθησαν με ψυχολογικές πιέσεις και άλλες μεθόδους, τη νομική αξιολόγηση των οποίων αναμένουμε σύντομα. Ο Ε. Γιαννουσάκης κινδυνεύει από πολλούς και βιώνει μια καθημερινή κόλαση λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξε στην ελληνική πολιτεία και δικαιοσύνη, και μέχρι τώρα τίποτα από αυτά που δικαιούται δεν έχει λάβει. Πιστεύουμε ότι σε αυτή την αίτηση αναστολής η οριακή μειοψηφία θα μετατραπεί σε ομοφωνία υπέρ του δικαίου, του ορθού και νομικώς αιτιολογημένου» τονίζει στην «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας. 

Διαβάστε όλο το άρθρο της Βάσως Παλαίου στα parapolitika.gr