Ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μώραλης μίλησε για την πορεία της παράταξης τα τελευταία χρόνια, αλλά και το έργο της δημοτικής αρχής, η οποία αποτελεί τη μακροβιότερη δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης: «Δεν υπήρξε ποτέ δημοτική αρχή στην ιστορία της πόλης που να διοικεί τον δήμο για 9,5 χρόνια και με πολύ μεγάλη πιθανότητα – βεβαιότητα θα πω χωρίς έπαρση και αλαζονεία – να κερδίσουμε και άλλα πέντε χρόνια. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι η εποχή αλλά και η ομάδα», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

 

«Μετά από 9,5 χρόνια πλέον, νομίζω ότι αυτό που πρέπει να αισθανόμαστε όσοι εργαστήκαμε για τον Πειραιά ″Νικητή″ και όσοι στήριξαν τον
συνδυασμό αυτό είναι περηφάνεια και τιμή καθώς είμαστε η μακροβιότερη δημοτική αρχή στην ιστορία του δήμου Πειραιά», τόνισε ακόμη ο δήμαρχος Πειραιά.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος σε σταυρούς, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για τους αγώνες του «Πειραιά Νικητή»: «Καταφέραμε να κερδίσουμε και ορισμένα από αυτά που είπαμε τότε ότι θέλαμε να κάνουμε στον Πειραιά και πολλοί ίσως είχαν τις αμφιβολίες τους, το πράξαμε με μεγάλη επιτυχία. Συνεργαστήκαμε με πολλούς Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, οι οποίοι έκαναν έναν αγώνα για τον Πειραιά χωρίς δεύτερες σκέψεις και με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Πειραιά και τίποτε άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης. «Θα είμαι δίπλα στον Γιάννη Μώραλη, σε όλο αυτόν τον αγώνα και μετά. Δεν θα φύγω καθόλου από κοντά του. Θεωρώ ότι και στα επόμενα χρόνια πολλά έργα που τελειώνουν θα κάνουν τη ζωή των Πειραιωτών ακόμη καλύτερη. Είμαι σίγουρος πως για άλλη μια φορά θα κερδίσουμε και θα κερδίσουμε για τον Πειραιά», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής Α’ Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και εκ νέου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, Σταυρούλα Αντωνάκου καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ολόκληρη η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη

«Πριν από περίπου εννέα χρόνια είχαμε μια συνάντηση με ορισμένους επιφανείς Πειραιώτες –Κυριακή ήταν αν θυμάμαι καλά- και μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σημαντική ή σημαντικότερο στον Πειραιά για τα χρόνια που έρχονται. Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αποφασίσαμε με το Γιάννη Μώραλη να διεκδικήσουμε το Δήμο Πειραιά και μπορώ να σας πω ότι τότε ήταν ένας δύσκολος αγώνας.

Ξεκινήσαμε λίγο αργά και είχαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον τότε δήμαρχο Πειραιά, αλλά και δύο μεγάλα κόμματα. Δώσαμε έναν ωραίο, δίκαιο και σκληρό αγώνα και καταφέραμε να κερδίσουμε. Αυτά που λέγαμε τότε ότι θέλαμε να κάνουμε στον Πειαιά και κάποιοι είχαν τις αμφιβολίες τους, τα κάναμε πράξη με μεγάλη επιτυχία. Συνεργαστήκαμε επίσης με πολλούς Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, οι οποίοι όπως είχαμε πει από την αρχή, αυτό που είχαν υπόψιν τους ήταν να κάνουμε έναν αγώνα για τον Πειραιά χωρίς δεύτερες σκέψεις, με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Πειραιά και τίποτ’ άλλο. Είδαμε ότι πολλοί από αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους έχουν εργαστεί σκληρά και έχουμε δει πολύ καλά αποτελέσματα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό γιατί ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά και με το Δήμο και οπωσδήποτε προσπάθησαν και πέτυχαν το καλύτερο. Επίσης δώσαμε έναν αγώνα και το 2019, που ήταν επίσης ένας δύσκολος αγώνας. Εκεί είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που σήμερα είναι εδώ κοντά μας. Υπήρχε βέβαια μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του, αλλά από την άλλη πλευρά τότε η Νέα Δημοκρατία πήγαινε πολύ καλά και ήταν ακόμη πιο δύσκολο για μας. Τελικά όχι μόνο το αντιμετωπίσαμε, αλλά αυτό που είχε μεγάλη επιτυχία –και Νίκο (σσ. Βλαχάκος) θέλω να σε ευχαριστήσω γι’ αυτό- είναι ότι συνεργαστήκαμε μια χαρά με τους δικούς σου ανθρώπους και τους βλέπουμε με χαρά σήμερα να είναι στο ψηφοδέλτιο. Με ανθρώπους που αγαπάνε τον Πειραιά ποτέ δεν φοβόμαστε κι αυτό είναι κάτι που θα έχει πάντα επιτυχία. Εγώ αυτό που θέλω να πω για να μην μακρυγορούμε, είναι ότι θα μείνω κοντά στον Γιάννη Μώραλη σ’ όλο αυτόν τον αγώνα και μετά.

Δεν θα φύγω ποτέ από κοντά του, είναι δεδομένο αυτό. Τον συνδυασμό τον φτιάξαμε μαζί με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω τους περισσότερους εδώ απόψε. Επίσης είδαμε ότι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν μια πολύ πετυχημένη πορεία και στην περιφέρεια και στη Βουλή. Η Σταυρούλα (σσ. Αντωνάκου) που τη βλέπω απόψε εδώ είνια μια από αυτές που είχε πορεία και στη Βουλή και στην περιφέρεια. Καλή επιτυχία και θα είμαστε δίπλα σου.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι είμαστε δίπλα στο Γιάννη, θα δώσουμε έναν ακόμη δίκαιο και ωραίο αγώνα για τον Πειραιά μας. Θεωρώ ότι και στα επόμενα χρόνια, πολλά έργα που τελειώνουν θα κάνουν τη ζωή των Πειραιωτών ακόμη καλύτερη και αυτό που θέλω από εσάς είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο την σχέση μας με τον Πειραιά. Ό,τιδήποτε κάνουμε, δεν το κάνουμε για προσωπικό συμφέρον, αλλά για τον Πειραιά μας, να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την πόλη. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που είστε εδώ απόψε και στις επόμενες μέρες ο καθένας από μας θα πρέπει να τρέξει λίγο παραπάνω για να δώσουμε αυτόν το αγώνα. Γιάννη είσαι συνηθισμένος σε αυτά. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι γι’ ακόμη μια φορά θα κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε για τον Πειραιά».