Ένα μικρό λευκό φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στην περιοχή Ράμπλας, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες. Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματούχο της κυβέρνησης της Καταλονίας ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ξεπερνά τους 100.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το όχημα πεζός και δεν φαίνεται να ήταν οπλισμένος, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου Καταλανός αστυνομικός, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν πως υπήρχε και δεύτερο όχημα που βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Βαρκελώνης.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθηκαν μετά από την επίθεση έχουν σχέση με το αιματηρό συμβάν αλλά κανένας από τους δύο δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος.

Η αστυνομία είπε ότι ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι Μαροκινός και ο άλλος από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική. Οι δύο άνδρες συνελήφθηκαν ξεχωριστά σε δύο κωμοπόλεις στην περιοχή της Καταλωνίας, το Ριπόλ και το Αλκανάρ.

Παράλληλα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι άλλος ένας άνδρας που παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση του επεισοδίου αυτού με την επίθεση με το φορτηγάκι.

Μεταξύ των τραυματιών υπάρχει μία οικογένεια Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr