«Υπάρχει ένας μηχανισμός παρασκηνίου εντελώς παράνομος, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο αλλά από τη στιγμή που μπήκε η Δικαιοσύνη στη μέση, να ξέρετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν έτσι» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Κεντρικό Μαγκαζίνο με την Ανδριάνα Ζαρακέλη ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος του επικεφαλής του Ομίλου των Παραπολιτικών αναφέρθηκε στην κλήση του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, της εισαγγελέας Ειρήνης Τζίβα και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από την Εισαγγελία ως υπόπτων για την υπόθεση του NOOR1.

«Αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό στο να φτιάξουν μια σκευωρία και είναι πρόσωπα τα οποία τα γνωρίζει η ελληνική κοινωνία, δηλαδή ο ένας είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, ο άλλος πια είναι ο γνωστός Λιμενικός, κρατάω αποστάσεις ακόμη από την υπόθεση και την παρέμβαση της κας Τζίβα. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι εκτός των στοιχείων που αποδεικνύουν αυτά που έγιναν ή προσπάθησαν κάποιοι να κάνουν μέσα στις φυλακές εις βάρος ενός σοβαρότατα κατηγορουμένου, για τον οποίο ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε αλλά δεν έχει σημασία τι είναι αυτός, σημασία έχει τι πήγαν να κάνουν αυτοί που πήγαν να τον βρουν και με ποιον πήγαν να τα κάνουν και τι του υπόσχονταν. [...] Πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί νόμιζαν ή δεν ξέρω ποιον έχουν από πίσω τους και τους προστατεύουν ή νόμιζαν ότι κάποιοι θα τους προστατεύουν μέχρι το τέλος» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο και σε συνάντησή του με τον Ν.Πατέρα, λέγοντας: «Γιατί ξαφνικά διαβάζω ότι ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος χρόνια τώρα έχει κρυφτεί σε κάτι τρύπες για να μην τον βρούνε, και για τον οποίο υπάρχει σοβαρότατη έρευνα, όπως μου έλεγε ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει μια εκκρεμής δικογραφία η οποία αφορά το δημοσιογράφο Γκόλια για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του, ο άνθρωπος αυτός ξαφνικά φαίνεται να συνεργάζεται με αυτόν τον τύπο, ο οποίος ξαφνικά ενώ ήταν στο νόμο Κατσέλη βρέθηκε να έχει, στην ουσία δικό του αλλά με τον μανδύα του ενοικιαζόμενου, ένα πολυτελέστατο τζιπ το οποίο φέρεται να του το έχει νοικιάσει μια εταιρεία avance».

«Ακούστε πως τα πράγματα συνδέονται, σήμερα διάβασα ότι ο γνωστός δημοσιογράφος είπε ότι βρέθηκε τυχαία στο γραφείο του Ν. Πατέρα επειδή υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για το ότι ήταν εκεί, δεν μπορούσε να το διαψεύσει γιατί θα του έπαιρνε συνέντευξη για ένα θέμα που αφορά την εταιρία Avance. Η διαφορά είναι ότι εκείνο που δεν είπε ο άνθρωπος αυτός, που προσπαθεί να βγει από την τρύπα του εκεί που τον έχει κατατάξει η ελληνική κοινωνία, είναι ότι δεν χρειαζόταν να πάρει συνέντευξη από τον κ.Πατέρα για το πώς το αυτοκίνητο αυτό της Avance βρέθηκε στα χέρια του Χριστοφορίδη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε σχετικά με την πολυτελή διαβίωση του λιμενικού:

«Εγώ δεν βλέπω καμιά απάντηση πως απέκτησε μια… που κάνει 30 χιλιαδες ευρώ ή που ξαφνικά πως μια συνηθισμένη οικογένεια Λιμενικών -εμένα ο πατέρας μου ήταν χωροφύλακας ξέρω πως ζούνε οι οικογένειες των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας οποιαδήποτε εποχή-, να βρέθηκε να κάνει οικογενειακό ταξίδι στο χωριό του Αϊ –Βασίλη στη Φιλανδία που δεν έχουν πάει τα παιδιά μας, άλλων ανθρώπων που έχουν μια άλλη οικονομική τάξη. 
»Θέλω να σας πω ότι εδώ τα πράγματα αρχίζουν και ξεδιαλύνουν και φαίνεται ότι αυτοί οι οποίοι νιώθουν πια την τσιμπίδα της Δικαιοσύνης πάνω τους νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους που και τους διαβάζουν στα διάφορα site ή στα ΜΜΕ τα οποία εκτίθενται αλλά το κυριότερο από όλα νομίζουν ότι έχουν την αξιοπιστία που είχαν στο παρελθόν».