Εύλογο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

Για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «η συζήτηση θα εξελιχθεί μέσα στην Ολομέλεια. Και τα επιχειρήματα θα ακουστούν εκεί με τον πιο δυνατό τρόπο και θα αντιπαρατεθούν. Δεν υπάρχει από πλευράς της δικαιοσύνης έγκληση προς τη Βουλή, για ενασχόληση με αυτό το ζήτημα, όπως έχει υπάρξει για άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ξεκίνησαν προανακριτικές και λοιπές διαδικασίες. Με αυτή την έννοια πιστεύω ότι θα πρέπει και η προσοχή της κοινής γνώμης και το ενδιαφέρον να στραφεί και να είναι προσηλωμένο σε πραγματικές υποθέσεις οι οποίες δημιουργούν πράγματι εξαιρετικά και εύλογα ερωτήματα, σαν αυτές με τις οποίες ήδη ασχολείται και η εξεταστική, για την υγεία και αλλού. Και δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε μια «βιομηχανία» εξεταστικών επί παντός του επιστητού»

Ο κ. Βούτσης ερωτάται για την εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη, με βάση όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος για την ονομασία της ΠΓΔΜ, και προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προτρέχει διότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα κόμματα.