Το νέο τραγούδι της Πέννυς Μπαλτατζή έχει τίτλο «Στην Τρούμπα στην Καστέλλα» και ακούγοντάς το εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, πως παντρεύει το πειραιώτικο χασάπικο με μπάλκαν στοιχεία, κάτι που δίνει στο τραγούδι ένα μοναδικό ρυθμό.

Ένα ρυθμό που ξεσηκώνει και  απογειώνει όποιον το ακούει, ενώ παράλληλα του φέρνει στο νου, όλες εκείνες τις μνήμες και τις θύμισες, που μπορεί να έχει μόνο όποιος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτή την ξεχωριστή περιοχή.

Η Πέννυ Μπαλτατζή εκμυστηρεύτηκε στο peiraiasnews.gr πως η αγάπη της για την πόλη του Πειραιά είναι παθολογική και πως από καιρό ήθελε να γράψει κάτι με το οποίο ο κόσμος να μπορεί να δει, μέσα από τα δικά της μάτια, τις σημερινές ομορφιές του Πειραιά.

Η αφορμή όμως για να γραφτεί αυτό το τραγούδι ήρθε πριν λίγο καιρό, όταν την κάλεσαν να παίξει μουσική μαζί με τη μπάντα της σε ένα μαγαζί του Πειραιά. Εκεί ο ιδιοκτήτης της ζήτησε να πει και μερικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για την πόλη μας και ότι αυτή συμβολίζει.  Όσο η Πέννυ λοιπόν δημιουργούσε τη λίστα της με τα τραγούδια που είχαν σχέση με τον Πειραιά, τόσο το μυαλό της κατηφόριζε προς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Τόσο σκεφτόταν την Τρούμπα, την Καστέλλα, το Πασαλιμάνι και ότι αγάπησε τότε, την εποχή δηλαδή που τριγυρνούσε ως έφηβη στους δρόμους της. Έτσι πήρε την απόφαση να γράψει αυτό το καινούργιο τραγούδι με το οποίο αποτυπώνει την αγάπη της για τον κόσμο του Πειραιά και περιγράφει, τους έρωτες που αναπτύχθηκαν σε αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή περιοχή.  

Το αξιοσημείωτο όμως της όλης υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως η έμπνευση της ήρθε ακαριαία και το έγραψε μέσα σε 10 λέπτα και ενώ οδηγούσε. Με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στις ταχύτητες η Πέννυ Μπαλτατζή κοίταζε τον δρόμο και μουρμουρούσε τους στίχους αυτού του τραγουδιού που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ....! Ίσως γιατί είχε μαζί της τις καλύτερες πρώτες ύλες, το μοναδικό της ταλέντο αλλά και τις ομορφιές του Πειραιά.

Με οδηγό την Τρούμπα και την Καστέλλα δημιούργησε αυτό το αριστοπτούργημα που ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και ψιθυρίζεται πλέον σε κάθε γειτονιά.

Δημιούργησε ένα τραγούδι που ξεκινάει σε 2/4, σαν σε αργό χασάπικο και εξελίσσεται δυναμικά σε ska balkan ήχο 4/4.

Ένα τραγούδι που πλέον οπτικοποιήθηκε και έρχεται στην οθόνη μας σαν κινηματογραφική ταινία παλιάς τηλεόρασης. Σε αυτή την παλιά τηλεόραση  που έχει ως θεατές της μια αλεπού κι έναν κινέζο Σούπερμαν, η Πέννυ Μπαλτατζή διηγείται μια ιστορία σαν λάμψη στα μάτια, εκθαμβωτική και σουρεαλιστική μαζί, που ζωντανεύει όλα μας τα όνειρα.

Όνειρα  που ξεδιπλώνονται πάνω από το λιμάνι του Πειραιά με τη φρεσκάδα και την ανεμελιά ενός ανθρώπου που «λαχταράει»… Λαχταράει να ξαναβρεθεί εκει που μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό και την καρδιά του...