Για μία μόνο βραδιά  την Τρίτη 30 Μαΐου θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το θεατρικό έργο του Σάιμον Γουντς, Hansard*, που είχε ανέβασε πέρσι η Alpha Square στην Κύπρο, φροντίζοντας για μια κορυφαία θεατρική συνάντηση, αυτή του Βαρνάβα Κυριαζή με την Αννίτα Σαντοριναίου, που είχαν συνυπάρξει για σειρά ετών στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, και αργότερα για πολλά χρόνια στον ΘΟΚ. Η παράσταση «Το Αρχείο» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να γίνεται δεύτερος κύκλος παραστάσεων φέτος στην Λευκωσία και να ταξιδεύει και στην Ελλάδα.

Ένα συνταρακτικό ντουέτο για την ευθύνη που έχει κάθε μερίδα της κοινωνίας: οι πολιτικοί, οι σύζυγοι, οι γονείς, οι δάσκαλοι. Πρόκειται για ένα έργο που προκαλεί την ευαισθησία κάθε θεατή στο θέμα της αποδοχής του συνανθρώπου. «Το Αρχείο», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1988 και ο Συντηρητικός Υπουργός της Κυβέρνησης Θάτσερ, Ρόμπιν Χέσκεθ, επέστρεψε στο εξοχικό του, το οποίο έχουν με τη γυναίκα του των τελευταίων τριάντα χρόνων. Η Νταϊάνα είναι παράξενη σήμερα, μια αλεπού καταστρέφει τον κήπο και λίγο-λίγο ξεθάβονται μυστικά από παντού. Ενώ προχωράει η μέρα, αυτό που ξεκινάει σαν ένας γνώριμος ρυθμός συζυγικής φιλονικίας καταλήγει σε μια αιμοβόρα πυγμαχία.

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος

Ερμηνεύουν: Βαρνάβας Κυριαζής και Αννίτα Σαντοριναίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Πληροφορίες παράστασης

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Hμέρα & ώρα παράστασης: Τρίτη 30 Μαΐου 2023 στις 20:30

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)