Για την επίκαιρη ερώτηση που έκανε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για το ποιες διαδικασίες είναι επιτρεπτές από έναν Υπουργό αλλά και για την εισαγγελέα Τζίβα και παρέμβαση στη δικαιοσύνη, μίλησε ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

«Μέχρι τώρα έχω καταθέσει τρεις επίκαιρες ερωτήσεις. Η μια ήταν προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να μας εξηγήσει ποιες είναι εκείνες οι διαδικασίες με τις οποίες επιτρέπεται ένας υπουργός αναρμόδιος να επικοινωνεί έμμεσα ή άμεσα με έναν κρατούμενο στις φυλακές για μια υπόθεση σε δικαστική εξέλιξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Επίσης δεν είναι ευθύνη του Υπουργού να διερευνήσει τα μηνύματα SMS , ποιος τα έστελνε, γιατί τα έστελνες, ποιος εμπλέκεται; Και μου απάντησε ο Υπουργός: "ότι πολύ καλά έκανε. Έκανε ότι θα έκανε κάθε Έλληνας πολίτης"» συμπλήρωσε.
Ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναρωτήθηκε ακόμα στον αέρα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ «Τι κάνει το Υπουργείο δικαιοσύνης;»
«Το πολιτικό σκέλος δεν είναι η εξέλιξη των δικαστικών ερευνών. Τι κάνει το Υπουργείο δικαιοσύνης; Μας ενδιαφέρει να προστατέψουμε τη δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την εισαγγελέα Τζίβα ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε «χθες δημοσιεύτηκε ένα υπηρεσιακό έγγραφο σε εφημερίδα των φυκλακών Αυλώνας για επίσκεψη κάποιων προσώπων και αυτό δεν το διέψευσε κανένας. Και τότε ρώτησα να μου εξηγήσει ο Υπουργός ποιες είναι αυτές οι αντικανονικές δικονομικά πράξεις που έχουν γίνει. Παρατηρώ ότι υπάρχει από την εισαγγελία του Αρείου πάγου διερεύνηση του γεγονότος και όταν θα εξελιχθεί θα παρέμβουμε και πάλι».

Ενώ ο ίδιος κατήγγειλε ότι «Έχουμε μια προσπάθεια παρέμβασης της δικαιοσύνης, αν έχουμε μια έρευνα η οποία κατευθύνεται από πολιτικά πρόσωπα τότε ακόμα χειρότερα. Διότι την έρευνα την κατευθύνει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Να χυθεί άπλετο φως».

Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε όταν κάμερα κατέγραψε τον υπουργό Άμυνας -κατά την αναχώρησή του από το νησί- να επιβιβάζεται σε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey και να μπαίνει στη θέση του συγκυβερνήτη, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε «αυτό φαντάζομαι θα το λύσει ο κ. πρωθυπουργός ο οποίος φροντίζει να καλύψει πάντα τον κ. Καμμένο»