Μείζονος σημασία θέμα για την κυβέρνηση ανακύπτει από την παραδοχή του υπουργού Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας "Καρφί", σύμφωνα με την οποία είχε συνομιλία με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Με την ιδιότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ, και όχι αυτή του υπουργού Άμυνας, ο κ. Καμμένος, παραδέχεται ότι συνομίλησε τόσο με τον ισοβίτη, όσο και με την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα που χειρίζεται την υπόθεση. Είναι προφανές ότι ο υπουργός Άμυνας επιλέγει να δώσει απάντηση ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, γνωρίζοντας ότι η παρέμβασή του στην δικαιοσύνη ως υπουργού Αμυνας, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ωστόσο, το πρόβλημα για τον κ. Καμμένο, όταν θα κληθεί να δώσει πειστικές απαντήσεις τόσο για τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, όσο και για τις συνομιλίες του με ισοβίτες, είναι ήδη μεγάλο και αυτό οφείλει να διαχειριστεί. Είναι προφανές ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητήσουν να κληθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα εξωθεσμικά και παράνομα έχει κάνει. Επίσης, από σήμερα ο κ. Καμμένος με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ειδικό δικαστήριο.

Υ.Γ.: Εκτός από τον κ. Καμμένο, που καθυστέρησε πάνω από 24ωρες να απαντήσει στο δημοσίευμα του "Καρφιού", αναμένουμε και τις εξηγήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

H απάντηση της ΝΔ στον Πάνο Καμμένο

Απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας η ΝΔ κάνει λόγο για παραδοχή από μέρους του της παρέμβασης του στην υπόθεση και του θέτει δύο ερωτήματα καλώντας τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.
Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη; 
Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι; 
Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».