Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί από την Πέμπτη 8 Ιουνίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με μια ειδική έκδοση και 2 μεγάλες προσφορές!
ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ & ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία αναδεικνύεται μέσα από το βιβλίο «Άγιος Ιερώνυμος: Διώκτης των αιρέσεων και υπέρμαχος της Ορθοδοξίας» η περιπετειώδης ζωή και η αντι-αιρετική προσωπικότητα ενός μεγάλου, αλλά άγνωστου σε εμάς αγίου: του αγίου Ιερωνύμου.
Μέσα από το βιβλίο αυτό ο άγιος Ιερώνυμος μάς αποκαλύπτεται ως ένας άγιος ασκητής αλλά και λόγιος, ως ένας γνήσιος Υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, αλλά όχι φανατικός, διότι σέβεται και υπακούει πάνω από όλα στην ιεραρχία της Εκκλησίας. Ο άγιος Ιερώνυμος αποτελεί το πρότυπο του εκκλησιαστικού ανθρώπου.
---
ΜΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
Αποκτήστε μια από της συλλεκτικές μας εκδόσεις που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά χριστιανική βιβλιοθήκη!
Η Αποκάλυψη του Ιωάννη
για πρώτη φορά το προφητικό κείμενο που συγκλονίζει για όλα όσα θα συμβούν πριν την Δευτέρα Παρουσία στο πρωτότυπο & σε απόδοσή στα νέα ελληνικά! Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι το τελευταίο βιβλίο στον κανόνα της Καινής Διαθήκης. Θέμα του είναι ο μέχρις εσχάτων αγώνας του Θεού εναντίον του Διαβόλου. Η υπέρτατη αυτή αναμέτρηση καταλήγει στον οριστικό θρίαμβο της Βασιλείας του Θεού διά του Ιησού Χριστού και στην ήττα των δυνάμεων του κακού. Απώτερος στόχος του αποκαλυπτικού κειμένου είναι η εγρήγορση των πιστών για την έλευση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και η προετοιμασία τους για τις θλίψεις και συμφορές που θα προηγηθούν. Για τον λόγο αυτό, αφενός τους παροτρύνει σε εγρήγορση και μετάνοια, αφετέρου τους παρηγορεί για τις επικείμενες δοκιμασίες. Στο πλαίσιο αυτό, το κείμενο δομείται πάνω σε μια συνεχή εναλλαγή αποκαλυπτικών οραμάτων, που προαναγγέλλουν φοβερά δεινά, με παραμυθητικές σκηνές, οι οποίες στοχεύουν να μετριάσουν τον τρόμο που προκαλούσε η προαναγγελία των επικείμενων αυτών συμφορών.
ή
Το ανθολόγιο των σωτήριων συμβουλών του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη
Ο όσιος Γέρων Πορφύριος, κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 μ.Χ., στην Εύβοια, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της επαρχίας Καρυστίας. Οι γονείς του, Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης και Ελένη, το γένος Αντωνίου Λάμπρου, ήταν ευσεβείς και φιλόθεοι άνθρωποι. Ο πατέρας του, μάλιστα, ήταν ψάλτης στο χωριό και είχε γνωρίσει προσωπικά τον Άγιο Νεκτάριο. Η οικογένειά του ήταν πολυμελής και οι γονείς, φτωχοί γεωργοί, δυσκολεύονταν να τη συντηρήσουν. Γι’ αυτό ο πατέρας υποχρεώθηκε να φύγει στην Αμερική, όπου δούλεψε στην κατασκευή της διώρυγας του Παναμά. Ο μικρός Ευάγγελος ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Φύλαγε πρόβατα στο βουνό και είχε παρακολουθήσει μόνο την πρώτη τάξη του δημοτικού, όταν αναγκάστηκε και αυτός λόγω της μεγάλης φτώχειας να πάει στη Χαλκίδα για να δουλέψει. Ήταν μόλις επτά χρονών. Εργάστηκε δύο τρία χρόνια σ ένα κατάστημα. Μετά πήγε στον Πειραιά, όπου δούλεψε δύο χρόνια στο παντοπωλείο ενός συγγενούς. Στα δώδεκά του χρόνια έφυγε κρυφά για το Άγιον Όρος, με τον πόθο να μιμηθεί τον Άγιο Ιωάννη τον Καλυβίτη, τον οποίο είχε ιδιαίτερα αγαπήσει, όταν παλαιότερα είχε διαβάσει το βίο του. Η χάρις του Θεού τον οδήγησε στην καλύβη του Αγίου Γεωργίου Καυσοκαλυβίων και στην υποταγή δύο Γερόντων, του Παντελεήμονος, ο οποίος ήταν και πνευματικός, και του Ιωαννικίου, αδελφών κατά σάρκα. Αφοσιώθηκε στους δύο Γέροντες, που κατά κοινή ομολογία ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, με μεγάλη αγάπη και με πνεύμα απόλυτης υπακοής. Έγινε μοναχός σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και πήρε το όνομα Νικήτας. Μετά από δύο χρόνια έγινε μεγαλόσχημος. Λίγο αργότερα ο Θεός του δώρισε το διορατικό χάρισμα.
& Μαζί,
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Μια σπάνια ειδική έκδοση - αφιέρωμα στα μοναστήρια της δυτικής πλαγιάς του Υμηττού και της Πεντέλης.
Ο Υμηττός, πολυτραγουδημένο βουνό της Ελλάδας, άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αθήνα. Είναι γνωστός και ως Τρελός, επειδή παρουσιάζει απρόβλεπτες καιρικές μεταβολές. Υψηλότερη κορυφή του είναι ο Εύζωνας, με ύψος 1.026μ. Το βόρειο τμήμα του ονομαζόταν στην αρχαιότητα Μέγας Υμηττός και το νότιο Ελάσσων η Άνυδρος. Χαρακτηριστικό του είναι η ύπαρξη πολυαρίθμων σπηλαίων, όπως το Κουτούκι, το Σπήλαιο Προφήτη Ηλία, το Σπήλαιο του Νυμφολήπτου (στη Βάρη) κ.α., καθώς και αναρίθμητες πηγές, όπως η Καλοπούλα κοντά στη Μονή Καισαριανής, που εθρυλείτο ότι ήταν θαυματουργός. Στην κορυφή του υπήρχαν κατά την αρχαιότητα βωμοί του Διός Επακρίου και Ομβρίου και του Ηρακλή. Ήταν επίσης πασίγνωστος για το μέλι και τα μάρμαρά του. Στην δυτική πλαγιά του Υμηττού υπάρχουν μερικά ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα παλιά μοναστήρια, από τα οποία μερικά συνεχίζουν να λειτουργούν και στις μέρες μας, με πολύ εκλεκτές αδελφότητες και σημαντική πνευματική προσφορά. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή της Πεντέλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά βρίσκονται επάνω ή κοντά σε θέσεις αρχαίων ιερών, όπως μαρτυρούν αρχαία αρχιτετκτονικά μέλη σε δεύτερη χρήση ή κείτονται σε ερείπια.