Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τα ΜΜΕ, με τους παραδοσιακούς μιντιάρχες να εγκαταλείπουν τον χώρο, ο Ευάγγελος Μαρινάκης αποφάσισε να μπει δυναμικά, αλλάζοντας συσχετισμούς και δεδομένα στον μιντιακό χάρτη.

Η αρχή έγινε με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που τελικά ακύρωσε το ΣτΕ. Η ακύρωση του διαγωνισμού δεν τον πτόησε, αλλά αντίθετα ενίσχυσε τη θέλησή του να μπει στον χώρο των ΜΜΕ και να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικά σε έναν κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από όλους. Μετά την έκδοση της Ελευθερίας του Τύπου, που κερδίζει καθημερινά το στοίχημα, πλειοδότησε στη δημοπρασία (αφορούσε 211 τίτλους) για τον ΔΟΛ. «Δεν έχω καμία επιχείρηση στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον μου είναι καθαρά επενδυτικό» απαντά ο κ. Μαρινάκης σε όσους τον ρωτούν για τα κίνητρα της απόφασής του να διεκδικήσει τον Οργανισμό. Λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα Ιστορίας, η κίνηση του κ. Μαρινάκη να εξαγοράσει τον ΔΟΛ σηματοδοτεί τη μεταβίβαση σε μια νέα εποχή, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, όχι μόνο για τα ΜΜΕ του ιστορικού ομίλου, αλλά και για το σύνολο του ελληνικού Τύπου. Ύστερα από μια μακρά περιπέτεια και πολλές φουρτούνες, ο κ. Μαρινάκης ως καπετάνιος του ΔΟΛ που κινούνταν σε αχαρτογράφητα νερά, με πυξίδα την επιτυχημένη έως σήμερα επιχειρηματική διαδρομή του, εγγυάται μια ομαλή πορεία.

Ο κ. Μαρινάκης, με καταγωγή -εκ πατρός- από τα Χανιά, εγγυάται να διαφυλάξει την ιστορική και μεγάλη παρακαταθήκη του ιστορικού Συγκροτήματος, τις βάσεις του οποίου έθεσε το 1922 ο Χανιώτης Δημήτρης Λαμπράκης και συνέχισε μετά τον θάνατό του ο Χρήστος, με απόλυτη επιτυχία.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ιστορικής ευθύνης που ανέλαβε, ο κ. Μαρινάκης στοχεύει, και το πιστεύει ακράδαντα, στην κατάκτηση της κορυφής με το ιστορικό Συγκρότημα, το οποίο ήταν κυριολεκτικά στο χείλος της καταστροφής.

Περισσότερα στην κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου, που εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο.