Ο Βασίλης Κορκίδης γνωστοποίησε την επιστολή που έγραψε προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκραίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του και μεταφέρει τα συλλυπητηριά του για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του Κωσνταντίνου Μητσοτάκη.

Στην επιστολή αυτή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κάνει ιδιάιτερη μνεία στη διαχρονική φιλία που συνδέει τις δύο οικογένειες και στις κοινές συναντήσεις που είχαν κάθε Αύγουστο, στον κοινό τόπο καταγωγής τους στα Χανιά.

Αναλυτικά η επιστολή

Ιδιαίτερη θλίψη, με διακατέχει από τον θάνατο του αγαπημένου σας πατέρα και παππού, του πρώην Πρωθυπουργού μας και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του ευπατρίδη της πολιτικής, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ομολογώ ότι, πλέον, η Ελλάδα είναι πολιτικά φτωχότερη, αφού η ζωντανή ιστορία ενός αιώνα της Χώρας μας, πέρασε στην αιωνιότητα. Αναμφίβολα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, ο τελευταίος από μία γενιά μεγάλων πολιτικών. Πιστός στην ευρωπαϊκή ιδέα, φιλελεύθερος, δεινός ρήτορας στη Βουλή, υπέρμαχος της συναίνεσης και της λήψης ορθών αποφάσεων, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, αλλά και οπαδός του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός, που επεδίωξε μεταρρυθμίσεις σε δύσκολες εποχές, καθώς από τη δεκαετία του ’90, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να «συρθεί» ο τόπος μας στο Δ.Ν.Τ., ζητώντας αναμόρφωση στην οικονομία. Άλλωστε, αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους, Έλληνες και ξένους, για τη διορατικότητά του, τη ψυχραιμία του, το θάρρος του για τις δύσκολες πολιτικές αλήθειες και κυρίως για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του, σχετικά με τον κίνδυνο από τα ελλείμματα και τον υπερβολικό δανεισμό της ελληνικής οικονομίας.

Με συγκίνηση, θα ήθελα, εκ μέρους όλων των μελών της οικογένειας μου και ιδιαίτερα του πατέρα μου Σπύρου και προσωπικού φίλου του πατέρα και παππού σας, να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μας συλληπητήρια, για την μεγάλη απώλεια, του πατριάρχη της οικογένειας σας. Η καθιερωμένη συνάντηση του Αυγούστου στο σπίτι των Χανίων και οι πάντα ενδιαφέρουσες αναφορές-συμβουλές του Προέδρου, που μας καθήλωναν όλους, θα μου λείψουν πολύ.

Όμως, να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα τον θυμόμαστε πάντα για τη διαύγεια, τη φρεσκάδα και την οξύτητα, του ελεύθερου πνεύματος του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης, που θα τον σκεπάσει.

Με εκτίμηση και φιλία,

Βασίλης Κορκίδης

31/5/17