Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  παρευρέθηκε χθες, στα εγκαίνια της  έκθεσης ζωγραφικής της κυρίας Λίτσα Κασούμη, με θέμα : «Μπλε Παλέτα», στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».

Είναι η δωδέκατη ατομική έκθεση της κυρίας Κασούμη, με 56 έργα μικτής τεχνικής. Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα από την «Μπλε Παλέτα», καθώς και ανθολόγιο κειμένων – ποιημάτων της Λίτσας Κασούμη, για την θάλασσα, τον άνθρωπο, το ταξίδι, με τίτλο :  «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ».

Τα έσοδα από τη διάθεση του λευκώματος θα ενισχύσουν τους σκοπούς της Κοινωφελούς Οργάνωσης «Κιβωτός Του Κόσμου».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης   δήλωσε :

«Είναι η δεύτερη έκθεση ζωγραφικής που παρουσιάζει η κα Κασούμη στον Πειραιά,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας». Η πρώτη ήταν το 2015, στην Κανθάρου. Η δεύτερη είναι εδώ, στο επιβλητικό φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.  Η έκθεση περιλαμβάνει ενδιαφέροντα έργα.  «Μπλε Παλέτα» λέγεται και έχει άξονα το μπλε. Ταιριάζει στις «Ημέρες Θάλασσας». Είναι μια αξιόλογη καλλιτέχνης και είναι τιμή και χαρά  για εμάς  που είναι στον Πειραιά για δεύτερη φορά.  Χαίρομαι γιατί η έκθεση έχει ανταπόκριση.  Μια από τις σκέψεις μας είναι να καλέσουμε σχολεία εδώ σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη ζωγραφική. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» γίνονται ωραία πράγματα, ένα από αυτά είναι και η  «Μπλε Παλέτα» της κυρίας Κασούμη».                         

Η έκθεση θα διαρκέσει  έως και τις 11 Ιουνίου 2017.

Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα έως και Κυριακή 11:00-13:00 & 19:30-22:00

Στην  έκθεση παρευρέθηκαν : οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κυριάκος Σιγαλάκος και Αλέξανδρος Αργουδέλης. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

κα Ειρήνη Νταϊφά. Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου και η  Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε  επίσης, τη Δεύτερα 22 Μαΐου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο “ΔΡΟΜΟΙ“,  της κυρίας  Παλίντα Γεωργουλάκου, στο φουαγιέ του Δημοτικού  Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».

Στην έκθεσή της η Παλίντα Γεωργουλάκου,  παρουσιάζει  ειδικά για τις “Ημέρες Θάλασσας”, στο πρόπυλο του Δημοτικού Θεάτρου και κάποια άλλα έργα στα οποία  απεικονίζεται η “Μικρογραφική Ζωφόρος”, ο στόλος της εποχής, σε τεχνοτροπία buon fresco, αντίγραφα από τις τοιχογραφίες της Θήρας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και αύριο  28 Μαΐου 2017.

Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 & 19:30-22:00