• Αθλητισμός
  • > Σφαιρόπουλος: Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου.

Σφαιρόπουλος: Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου.

Στα σημεία που έκριναν τον τελικό της Ευρωλίγκας με την Φενερμπαχτσέ αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τεχνικός του Θρύλου στάθηκε κυρίως στην εικόνα των δύο ομάδων στην τρίτη περίοδο και τόνισε ότι οι Τούρκοι είχαν καλύτεροι ποσοστό στο τρίποντο.

Στη συνέχεια δήλωσε περήφανος για την ομάδα του, η οποία έκανε μια υπερπροσπάθεια στον τελικό της Ευρωλίγκας και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός όπως και το 2015 έτσι και φέτος αντιμετώπισε στον τελικό την οικοδέσποινα ομάδα: «Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Ηταν σαν παίζαμε εκτός έδρας και συγκεκριμένα στην έδρα του αντιπάλου. Σήμερα, δεν παίξαμε ακριβώς στην έδρα της Φενέρ, αλλά το γήπεδο ήταν γεμάτο με οπαδούς της. Το παιχνίδι χάθηκε με κάποια μεγάλη διαφορά στο τέλος, όμως, δεν ήταν αυτή η συνολική εικόνα της αναμέτρησης. Στην αρχή της τρίτης περιόδου εμείς χάσαμε κάποια εύκολα λέι απ και πήραν πολλά φάουλ, τα οποία τους έστειλαν στη γραμμή των βολών. Εβαλαν 11 πόντους, 8 από βολές και ένα τρίποντο του Σλούκα. Στη συνέχεια λύθηκαν και έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ απέξω και πήραν τη διαφορά. Μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε λίγο την ροή του αγώνα, όμως, δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση. Είχαμε πολλά άστοχα σουτ και χάσαμε πολλά λέι απ».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε μερικά εύκολα σουτ: «Ηταν πιεστική η άμυνά της, αλλά έχουμε παίξει πολλές φορές κόντρα σε τέτοιες άμυνες.  Και εμείς πάνω-κάτω τέτοια άμυνα παίζουμε. Η διαφορά ήταν στο τρίποντο. Η Φενέρ είχε 52% και εμείς είχαμε 35%. Πιο πολύ ήταν θέμα συγκέντρωσης και θέμα ημέρα. Χάσαμε κάποια σουτ, πήραμε κάποια ριμπάουντ και θέλαμε το κάτι παραπάνω σε 2-3 τομείς του παιχνιδιού για να είμαστε καλύτεροι».

Για το αν νιώθει περήφανος για την ομάδα του: Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Για την πορεία που είχαμε μέχρι εδώ. Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίζεις σε έναν τελικό Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 6 χρόνια έχει παίξει σε 4 τελικούς. Είμαστε από τη μία περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε και από την άλλη είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θέλαμε να βγούμε πρώτοι. Όμως, η πορεία και η προσπάθειά μας ήταν πολύ μεγάλη. Για εμάς για να καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο έπρεπε να παίξουμε 4 τελικούς. Κερδίσαμε τους 3 και χάσαμε τον τελευταίο. Όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο στη σειρά με την Εφές, μετά όλα τα παιχνίδι ήταν σαν τελικοί. Στον τέταρτο δεν αντέξαμε. Κάναμε μια υπερπροσπάθεια και όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω. Είμαι περήφανος. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες.  Δεν είναι ώρα απολογισμού, είναι ώρα για ανασύνταξη. Εχουμε τον ημιτελικό με τον Αρη και μετά θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στους τελικούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού, που βρέθηκε στην Πόλη και έδωσε βροντερό «παρών» σε αυτά τα παιχνίδια. Στα αυτιά μας μέσα στο γήπεδο, παρότι ήταν γεμάτο με οπαδούς της Φενέρ, υπήρχε η φωνή τους. Τον θέλουμε κοντά μας μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για το χειροκρότημα στο τέλος: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μας χειροκρότησαν οι αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στο ελληνικό στοιχείο. Εχει καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών και είναι μια πραγματική ομάδα. Ο τρόπος που αγωνίζεται κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο και φιλάθλους αντίπαλων ομάδων. Η αναγνώριση από τους φιλάθλους και ευελπιστώ να δω κάτι αντίστοιχο και στα ελληνικά γήπεδα».

 

 

 

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES