Με την ίδια «δίψα» και διάθεση, όπως στην πρώτη του θητεία, το καλοκαίρι του 2010. Με όραμα και ξεκάθαρο πλάνο για να βάλει τέλος στα κακώς κείμενα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Σούπερ Λιγκ γυρίζει σελίδα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλαμβάνει την προεδρία της και να στέλνει μήνυμα ενότητας για το καλό του ποδοσφαίρου της χώρας μας.

 

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης βγαίνει ξανά μπροστά, στην πρώτη γραμμή της «μάχης» αναλαμβάνοντας να οδηγήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο δρόμο των επιτυχιών αφήνοντας στην άκρη μια και καλή τις παθογένειές του.

Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έχοντας την πλειοψηφία των ομάδων της Super League εκλέχτηκε πρόεδρος του συνεταιρισμού για δεύτερη φορά, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2010.

Πριν από ένα μήνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δώσει το στίγμα του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσα από την παρέμβασή του στο Δ.Σ. της Λίγκας. Και είχε φροντίσει να δείξει κάποια από τα… προσεχώς. Διατυπώνοντας ξεκάθαρα τους σοβαρούς προβληματισμούς του για το δρόμο που είχε πάρει το ποδόσφαιρό μας και ζητώντας από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες του για να σταθεί όρθιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το όραμα στην Σούπερ Λιγκ και κέρδισε την εμπιστοσύνη του συνεταιρισμού. Η νίκη του κ. Μαρινάκη στις εκλογές της Super League «σφραγίζει» συνάμα και τη δυναμική επιστροφή του Ολυμπιακού στα κοινά του ποδοσφαίρου μας σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Όταν στις 19 Μαίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει στο Δ.Σ. της Λίγκας είχε κλείσει την ομιλία του με αυτό τον τρόπο, ενδεικτικό του πως θα πρέπει όλοι στην Λίγκα να λειτουργούν και να σκέφτονται. Με γνώμονα πρωτίστως το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που αποτελεί τη βάση για την επιτυχία κάθε συλλόγου ξεχωριστά.

«Κι εγώ μπορεί να έχω τις αντιπαραθέσεις μου με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτές είναι για μέσα στο γήπεδο. Εδώ πρέπει να με ηρεμία να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι για το καλό και των μεγάλων και των μικρών» ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ένα μήνα μετά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναλαμβάνει ένα ακόμη δύσκολο έργο, χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Έτοιμος να πετύχει ξανά και να δώσει στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλα όσα χρειάζεται, όλα όσα αξίζει.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που αποδεικνύει περίτρανα, με πράξεις όπως κάνει πάντα, πως είναι εδώ και παλεύει για το καλό του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και για τον Ολυμπιακό. 

Το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άρα και του Ολυμπιακού, βρίσκεται πλέον στα χέρια του διοικητικού ηγέτη των ερυθρολεύκων. Έτοιμος για μια ακόμη επιτυχία που θα ενώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα φέρει μόνο κέρδη για όλους.

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

«Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Super League για την εμπιστοσύνη και να ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οπωσδήποτε πρέπει να δεσμευτούμε γι’ αυτό.

Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Γίνονται νέα γήπεδα, υπάρχουν προοπτικές σε όλα τα επίπεδα για να φτιάξουμε ένα πλάνο πενταετίας τουλάχιστον, με περισσότερα έσοδα για όλους, με υγιείς ομάδες, με υγιείς και πραγματικές μετοχικές βάσεις, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις εξέδρες. Με γήπεδα σύγχρονα, ασφαλή και λειτουργικά προπονητικά κέντρα και Ακαδημίες που θα μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο που έχουν τα Ελληνόπουλα.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες.


 

Τα αποτελέσματα και η επίσημη ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ έχοντας την στήριξη 9 ομάδων. ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μαρινάκη που εν τέλει ήταν και η μοναδική καθώς ο Πανουργιάς Παπαιώννου που ήταν επίσης υποψήφιος αποσύρθηκε βλέποντας πως δεν έχει τύχη να εκλεγεί.

Λευκό ψήφισαν οι: ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΒΟΛΟΣ, ΛΑΜΙΑ και η ΕΠΟ.

Πηγή to10.gr