Λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές φαίνεται ότι «άναψαν τα αίματα» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καθώς αναβίωσε η παραδοσιακή κόντρα ανάμεσα στη ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Η ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. κατηγορεί για ξυλοδαρμό ανένταχτού φοιτητή τον γιο του γαλάζιου Βουλευτή Γιάννη Βρούτση, Βασίλη, και σε μία αιχμηρή  ανακοίνωση της τον χαρακτήριζει ως πρωτοστάτη των επεισοδίων που έλαβαν χώρα εντός του Πανεπιστημίου.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ:

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ., ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

Σήμερα 17.05.2017, έλαβε χώρα ακόμα ένα θλιβερό γεγονός στα πανεπιστημιακά δρώμενα, με αυτουργούς μέλη της Παράταξης της Δ.Α.Π. - Ν.Δ.Φ.Κ.. Συγκεκριμένα, μέλη της Δ.Α.Π. προπυλάκισαν ανένταχτο φοιτητή, καθώς και μέλη της Παράταξής μας, δείχνοντας την "συνδικαλιστική" τους δράση εν όψει των φοιτητικών εκλογών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πρωτοστάτης στα επεισόδια είναι το στέλεχος της Δ.Α.Π. ΠΑ.ΠΕΙ. στο τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής, Βασίλης Βρούτσης, γιος του πρώην Υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ., Γιάννη Βρούτση, ενός από τους πιο "επιτυχημένους" Υπουργούς εργασίας που στη θητεία του άρχισε το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων και ο καταποντισμός των συντάξεων. Ο κος Βρούτσης έδωσε την κατάλληλη καθοδήγηση στο γιο του, ωστέ να γίνει και αυτός ένας άξιος και άριστος οικονομολόγος. Το πρόβλημα είναι πως μάλλον ο Βασίλης μπερδεύτηκε στον επαγγελματικό του προσανατολισμό και προτίμησε να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, εφαρμόζοντας τις τεχνικές που έμαθε σε ανένταχτο φοιτητή, που προτίμησε να κάνει παρέα με φοιτητές που πρόσκεινται σε άλλες Παρατάξεις. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το "συνδικαλιστικό έργο" του νέου και πολυτάλαντου στελέχους της Δ.Α.Π. και ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον πρώην Υπουργό για το ήθος και την παιδεία που μεταλαμπάδευσε στο τέκνο του.

Υ.Γ. : Καλό θα ήταν, όπως δήλωσε και ο κος Δένδιας, η μάχη για τη δημοκρατία να δίνεται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και να μην περιορίζεται μόνο σε δηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου.

 
Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΠΕΙ η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά το συγκεκριμένο γεγονός τονίζοντας ότι τα περιστατικά βίας προέρχονται από πλευράς της ΠΑΣΠ. Στην ανακοίνωση της μάλιστα αναφέρει πως υπάρχει στοχοποίηση του στελέχους Βασίλη Βρούτση αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευγενικό παιδί και καλό φοιτητή. 

Δείτε την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ                          

Πειραιάς, 17/5/2017

"Με αφορμή ένα δημοσίευμα που διακινεί η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Πανεπιστήμιο μας (ΠΑΣΠ) και κάνει λόγο για βίαια επεισόδια σήμερα Τετάρτη 17 Μαϊου, έχουμε να δηλώσουμε πως:

Εδώ και έξι (6) ημέρες έχουν ξεκινήσει από τα μέλη της ΠΑΣΠ, τραμπουκισμοί και βιαιότητες εις βάρος των μελών μας και της οργάνωσης μας με καταστροφές προεκλογικού υλικού και της υλικοτεχνικής μας υποδομής, άνευ λόγου και αιτίας.

Οι επερχόμενες φοιτητικές εκλογές στις 24 Μαϊου, και τα διαφαινόμενα αρνητικά αποτελέσματα της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, οδηγούν τα μέλη της ΠΑΣΠ σε βανδαλισμούς και χειροδικίες.

Σήμερα συνέβη ακόμα ένα τραγικό περιστατικό. Χωρίς λόγο και αιτία, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, συνέχισαν το «συνδικαλιστικό» τους έργο παρενοχλώντας τα μέλη μας και τους φίλα προσκείμενους, στην οργάνωση μας, φοιτητές.

Η στοχοποίηση δε, του στελέχους μας Βασίλη Βρούτση και της οικογένειας του μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλεί για το ήθος και τα νέα μυαλά της ΠΑΣΠ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και ευγενικό παιδί και καλό φοιτητή!
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως:

• Η λάσπη, η παραποίηση της αλήθειας και οι συκοφαντίες έχουν και ένα όριο!
• 42 χρόνια, η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι σημαίνει ΔΑΠ και ποια η προσφορά της στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
• Η βία είναι απολύτως καταδικαστέα σε όλες τις μορφές της και από όπου κι αν προέρχεται!

Σε κάθε περίπτωση, σε 7 ημέρες έχουμε φοιτητικές εκλογές και όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε και να καταλάβουμε τις σκοπιμότητες της συγκεκριμένης «καταγγελίας» της ΠΑΣΠ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι πρώτη δύναμη και θα συνεχίσει να αποτελεί την μοναδική δημοκρατική οργάνωση μέσα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ!"

Ο Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑ.ΠΕΙ.
Δημαράκης Σαράντος