Έχοντας δύο ευρωπαϊκά και έναν τελικό, περιττό να αναφερθεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα της 10ετίας στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός έγινε αναφορά στην «As», η οποία κάνει λόγο τόσο στο περίφημο καλάθι του Πρίντεζη στην Πόλη το '12, όσο και στον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη και τη φιλοσοφία που έχει περάσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που στην ουσία είναι πάλη μέχρι... θανάτου.

Στο κείμενο γίνονται ωραίες αναφορές και εξίσου ωραίοι χαρακτηρισμοί, κάτι το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. «Ολυμπιακός: Ο Σπανούλης κερδίζει παιχνίδια και υπερασπίζεται τίτλους», είναι ο τίτλος του κειμένου, που συνεχίζει.

«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Κέρδισε την Ευρωλίγκα το 2012 και το επανέλαβε το 2013, αφού ανέτρεψε διαφορές των 19 και 17 πόντων αντίστοιχα. Επίσης, βρέθηκε στον τελικό του 2015. Ποτέ δεν παραδίνεται και πάντα επιστρέφει με "όπλο" τον Σπανούλη. Τα χρόνια περνούν, είναι ήδη στον δρόμο για τα 35, αλλά το ταλέντο του είναι εκεί», γράφει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.

Αφού γίνεται λόγος για τις απουσίες των Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι, το κείμενο συνεχίζει, γράφοντας πάρα πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά. Για τους πόντους του αρχηγού, για τον Πρίντεζη, αλλά και τη διαφορά των 19 πόντων στον τελικό επί της καλύτερης ίσως ομάδας όλων των εποχών. Της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Κιριλένκο, με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει τη διαφορά μέσα σε 12 λεπτά.

Και επειδή υπάρχουν πάντα κάποιοι που ξεχωρίζουν, υπάρχει ένας ωραίος χαρακτηρισμός για δύο παίκτες. «Σπανούλης και Πρίντεζης, δύο παίκτες που ξαναέγραψαν ιστορία».

Τα υπόλοιπα, στην Πόλη.