Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας.

Ο Βασίλης Σπναούλης μίλησε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube για τη φετινή διοργάνωση, τις μεγάλες μάχες που έδωσε ο Θρύλος με την Εφές, αλλά και για τη σπουδαία αναμέτρηση που ακολουθεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο «ερυθρόλευκος» αρχηγός τόνισε ότι ο Θρύλος μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και πάει στο Final 4 για να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ατού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιορίσει τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νέα δομή της Ευρωλίγκας και πως ήταν αυτή η καινούργια εμπειρία: «Η εμπειρία ήταν έτσι όπως το φανταζόμουν. Ηταν μια καταπληκτική διοργάνωση. Ολοι έπαιξαν με όλους. Πάνω-κάτω, άλλες φορές λίγο καλύτερα, αλλά φορές χειρότερα. Με τραυματισμούς, με σασπένς, με αγωνία, με όλα αυτά που πρέπει να έχει μια μεγάλη διοργάνωση και πραγματικά όλοι το ευχαριστηθήκαμε. Και εμείς που παίζουμε και ο κόσμος».

Για το αν ήταν η καλύτερη Ευρωλίγκα που έχει παίξει: «Ηταν η πιο ανταγωνιστική. Εχουμε παίξει και πολλές άλλες Ευρωλίγκες με διαφορετικό σύστημα, αλλά το να παίζεις ένα στυλ πρωταθλήματος με 30 παιχνίδια και να παίζουν όλοι με όλους είναι και το πιο δίκαιο».

Για το αν προτιμάει το νέο σύστημα σε σχέση με τα προηγούμενα: «Ναι, το προτιμάω, γιατί όλοι οι αθλητές θέλουμε να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια και λιγότερες προπονήσεις».

Για το τι έδωσε στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ: «Πιστεύω ότι ήμασταν μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Ευρωλίγκας. Δεν κάναμε πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή μας, παρά τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς  που είχαμε. Το θέμα ήταν να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ. Από την αρχή ο στόχος μας ήταν περάσουμε στις 8 καλύτερες ομάδες. Από εκεί και πέρα ξεκινάς πάλι από το μηδέν, είτε έχεις μειονέκτημα, είτε έχεις πλεονέκτημα. Όπως είδαμε δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Οι τρεις από τις τέσσερις έδρες έσπασαν. Όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Η αγωνία μου ήταν να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το που θα υπολόγιζε ότι θα βγει η ομάδα αν κάποιος στην αρχή τη σεζόν του έλεγε ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε ρεκόρ 19-11: «Δεν υπήρχαν τέτοιοι υπολογισμοί. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να περάσουμε στις 8 καλύτερες ομάδες, μετά από έναν μαραθώνιο αγώνων και μετά να τα δώσουμε όλα και να περάσουμε στο Final 4, οποιοδήποτε αντίπαλο μας. Ξέρω ότι αν είμαστε καλά στο μυαλό και το σώμα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε».

Για τη σειρά με την Εφές: «Ηταν μια πάρα πολύ σκληρή σειρά. Ούτε εμείς το περιμέναμε ότι θα παίξει ένα τόσο σκληρό παιχνίδι, γιατί είχε δείξει άλλα πράγματα μέσα στη χρονιά. Ενα πιο γρήγορο μπάσκετ, πιο ελεύθερο. Αντέδρασε, θέλησε να μας ματσάρει με το δικό μας τρόπο, αλλά και εμείς βρήκαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε και έγινε μια καταπληκτική σειρά. Ευτυχώς, στο τέλος η ομάδα μου προκρίθηκε».

Τι έχει στο μυαλό μου για το Final 4: «Εχουμε στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι. Δεν κοιτάμε το τέλος. Θέλουμε στο πρώτο παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι. Εχουμε χάσει δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο. Εχουμε το know how σε Final 4 και εύχομαι όλοι να είμαστε υγιείς και να πάμε εκεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για το ποιο θα ήταν το κλειδί σε άμυνα και επίθεση στο ματς με την ΤΣΣΚΑ: «Πιστεύω, λάθη, επιθετικά ριμπάουντ και να περιορίσουμε τους δύο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, τον Ντε Κολό και τον Τεόντοσιτς.»

Δείτε το βίντεο: