Με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο τελείωσαν για την ελληνική αποστολή  οι αρχαιρεσίες του συνεδρίου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών  στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, καθώς ο στόχος που είχε βάλει από την αρχή και αφορούσε την εκλογή του Δημήτρη Μπυρίτη στη θέση του Αντιπροέδρου επετεύχθη και μάλιστα πανηγυρικά

«Το συνέδριο κράτησε δύο ημέρες και η εκλογική διαδικασία περίπου 10 ώρες. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει αρκετή κούραση και πολύ λίγος ύπνος αυτές τις ημέρες, όμως αυτό είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή κι αυτό γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους, τους αγώνες και την επιμονή μας. Εύχομαι στη νέα ηγεσία των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών από καρδιάς τα καλύτερα και στον εκπρόσωπο της Νεολαιάς ΠΑ.ΣΟ.Κ., που κατάφερε και εκλέχτηκε στη θέση του αντιπροεδρού, να έχει πάντα υγεία και όρεξη για δουλειά, προκειμένου να πετύχει όλα όσα έχει ονειρευτεί. Οι ευθύνες που έχει πλεόν είναι πολλές και το φορτίο που κουβάλαει αρκετά βαρύ, θα είμαστε πάντα δίπλα του σε ότι και αν μας χρειαστεί» δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Γερμανία και γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλος Χρηστίδης αποκλειστικά στο peiraiasnews.gr που πρώτο ανέδειξε το θέμα.

Ενώ ο Δημήτρης Μπυρίτης μας είπε πως «Νιώθω πολύ χαρούμενος για όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ώρες εδώ στη Γερμάνια. Στο πρόσωπο μου, εδώ στο Ντούισμπουργκ, εκλέγεται η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι εγώ. Εκλέγονται όλοι όσοι στήριξαν τις ιδέες μας όλα αυτά τα χρόνια, στις γειτονιές, στους χώρους δράσεις και κυρίως στα πανεπιστήμια που αποτέλεσαν το εκκοκκιστήριο της πιο προικισμένης γενιάς που ανέδειξε αυτή η χωρά. Μια γενιά που τώρα βρίσκεται στο εξωτερικό. Εδώ στη Γερμανία είδαμε πολλούς φίλους και συμφοιτητές μας να εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους. Πρέπει να δουλέψουμε για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες, ώστε όλοι αυτοί να μπορέσουν να γυρίσουν μία μέρα. Πρέπει να δουλέψουμε ώστε να δώσουμε ελπίδα, όχι μόνο σε αυτό το παραγωγικό δυναμικό που ζει εκτός Ελλάδας, αλλά για όλο το Νότο που μαστίζεται από την ανεργία. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα όμως και στην Ευρώπη, προκειμένου να ξαναγίνει η Ευρώπη των αξιών που υπηρέτησαν όλοι Σοσιαλιστές ηγέτες από τον Μιτεράν και τον Ανδρέα Παπανδρέου έως σήμερα. Σας ευχαριστώ»