Μια σπουδαία νίκη, με την οποία εξασφάλισε μια θέση στην τετράδα και παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι, όπου κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα με 66-64 (58-58 κ.δ). Ηρωας του Θρύλου ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος με πεταχτάρι τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράστασης «ξέρανε» τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα και οδήγησε τον Θρύλο σε μια υπερπολύτιμη νίκη.

Ο Πρίντεζης παρέμεινε στο παρκέ για 26:10 λεπτά, στα οποία είχε 15 πόντους με 3/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/6 βολές, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Παπανικολάου, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους. Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ είχε 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από εκεί και πέρα, συγκλονιστικός ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος σε 20:40 λεπτά είχε 16 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές και 3 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει το βλέμμα του στον αγώνα της Παρασκευής με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Αμυνα για σεμινάριο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με συνεχόμενα τρίποντα από τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη προηγήθηκε με 13-7. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο δεκάλεπτο έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και εγκλώβισαν τα επιθετικά ατού του Ερυθρού Αστέρα. Ο Θρύλος μέσα από την άμυνά του βρήκε ρυθμό και στην επίθεση και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους από τον Γκριν έκλεισε την περίοδο στο +8 (17-9).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του. Ο Ουότερς με μακρινό δίποντο έκανε το 19-11 και ο Αγραβάνης με πέντε συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα 13 πόντων (24-11) στον Θρύλο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν πρόσκαιρα στους 9 (17-26) με καλάθι του Κούζμιτς, ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν και πάλι γκάζι στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +13 (30-17).

Μπλακ άουτ

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός τα έκανε… μαντάρα και έδωσε τη δυνατότητα στους Σέρβους να μπουν ξανά στον αγώνα. Ο Κούζμιτς αρχικά μείωσε σε 23-32 και στη συνέχεια ο Βόλτερς με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 4 (28-32). Ο Θρύλος απάντησε άμεσα και με πέντε πόντους από τον Παπανικολάου και δύο από τον Πρίντεζη έστειλε και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (39-28). Το ξέσπασμα των πρωταθλητών Ελλάδας, όμως, δεν είχε συνέχεια και οι Σέρβοι με τρία τρίποντα από τους Γκούντουριτς, Σιμόνοβιτς και Ντάνγκουμπιτς μείωσαν στον πόντο (41-42). Στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου ο Σιμόνοβιτς έφερε τα πάνω-κάτω και με καλάθι έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Αστέρα με 43-42.

Συγκλονιστικός ο Αγραβάνης και παράταση

Το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τον Ερυθρό Αστέρα να φτάνει στο +8 (53-45) με τρίποντο του Τζένκινς. Σε εκείνο το σημείο ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τον Αγραβάνη και ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Αρχικά, ο 22χρονος με έξι συνεχόμενους πόντους μείωσε τη διαφορά στους δύο (53-51) και στη συνέχεια έφερε το ματς στα ίσια (53-53) με δύο εύστοχες βολές. Ο Τζένκινς με δίποντο έκανε το 55-53, με τον Παπανικολάου να ισοφαρίζει από τη γραμμή των βολών. Ο Γκούντουριτς με τρίποντο έκανε το 58-55, με τον Πρίντεζη να απαντάει με το ίδιο νόμισμα. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Το ξανάκανε ο Πρίντεζης!

Εκεί «μίλησε» η ψυχή του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος με καλάθι και φάουλ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 62-61. Ο Σιμόνοβιτς με ένα πολύ δύσκολο καλάθι έκανε το 63-62, με τον Μάντζαρη να ξαναδίνει προβάδισμα τον Θρύλο με δύο εύστοχες βολές (63-64). Ο Τόμπσον με 1/2 βολές έφερε το ματς στα ίσια και το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία κυριολεκτικά φάση! Ο Γκριν έγινε ο αποδέκτης της μπάλας μετά την επαναφορά, ταλαιπώρησε τον αντίπαλό του και έδωσε την μπάλα στον Πρίντεζη, ο οποίος με ένα «πεταχτάρι» όπως και στον τελικό του 2012, έβαλε το καλάθι και χάρισε μια υπερπολύτιμη νίκη στον Θρύλο!

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58, πρτ. 64-66.