Τα γενέθλιά του έχει σήμερα την Τρίτη 21 Μαρτίου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα τόνισε πως θέλει δύο δώρα το πρώτο κόντρα στους Σέρβους και το δεύτερο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ελληνας τεχνικός του Θρύλου στις ίδιες δηλώσεις υπογράμμισε πως οι παίκτες του στο παιχνίδι με τον Ερυθρό θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προκειμένου να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη.

Τέλος, ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» υποστήριξε πως τόσο ο Βασίλης Σπανούλης όσο και ο Ματ Λοτζέσκι είναι αμφίβολοι και για αυτό το λόγο την αποστολή απαρτίζουν 14 παίκτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Ολυμπιακού:

Για το δώρο γενεθλίων του που θα ήθελε και για το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα:

«Θέλω δύο δώρα, αύριο και την Παρασκευή με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα πολύ καλή, ιδίως στην έδρα της. Έχει ανεβάσει ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, έχει εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς στην έδρα τους, έχουν νικήσει τη Ρεάλ, τη Φενέρ, την ΤΣΣΚΑ, έχουν κάνει καλές νίκες μέσα στην έδρα τους, άρα έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να μείνουμε στο παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι κομβικό, έχουμε τώρα μια ευκαιρία για το πλεονέκτημα έδρας, το βλέπουμε, όμως, μεμονωμένα το παιχνίδι. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί εάν νικήσουμε ή εάν χάσουμε. Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι. Εμείς κοιτάζουμε μόνο το παιχνίδι, πως θα ετοιμαστούμε και πως θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Και το αποτέλεσμα θα κριθεί και θα προκύψει ανάλογα με την παρουσία μας στο παρκέ. Και φυσικά του αντιπάλου.

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα:

Όχι, δεν υπάρχει άγχος, όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, υπάρχει πίεση για κάθε παιχνίδι και για κάθε αποτέλεσμα όταν είσαι στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός θέλει και παίζει για να κερδίζει παντού. Αυτό το παιχνίδι δεν έχει διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα σε ό,τι αφορά την πίεση για το αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Για το αν η ήττα από την Γαλατάσαραϊ ήταν ένα μάθημα για τον Ολυμπιακό:

«Δεν νομίζω ότι ήταν μάθημα υπευθυνότητας. Και θεωρώ πως οι αντίπαλοι μας ήταν έως το 25 κάπως νωθροί, μετά εμείς χάσαμε κάπου τον ρυθμό ματς και έγινε ό,τι έγινε. Θεωρώ λοιπόν πως ήταν θέμα ρυθμού. Δεν νομίζω ότι υπήρχε έλλειμμα υπευθυνότητας. Σίγουρα ήταν ένα μάθημα, έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και για μεγαλύτερο διάστημα. Το ίδιο και τώρα, μπροστά σε ένα φοβερό κοινό, με ομάδες που έχουν πολύ καλές σχέσεις. Ο Γιόβιτς να δούμε εάν θα παίξει, γιατί έχουν και αυτοί τις απώλειες τους. Ο Κούζμιτς σίγουρα είναι ένας παίκτης με μεγάλο κορμί μέσα στη ρακέτα που αν δεν τον αντιμετωπίσεις σωστά θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Δεν είναι όμως, μόνο αυτοί οι δύο παίκτες. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ομάδα συνόλου, παίζουν ως ομάδα, πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συνολικά γιατί ο κάθε παίκτης μπορεί να σου δημιουργήσει ζημιά».

Για την κατάσταση της υγείας των Σπανούλη και Λοτζέσκι:

«Και ο Λοτζέσκι και ο Σπανούλης είναι αμφίβολοι, γι αυτό πάμε 14. Δεν το ξέρουμε ακόμη εάν θα παίξει κάποιος από τους δύο ή και οι δύο ή κανείς από τους δύο. Ακόμη και εγώ αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζω».