Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική δημοσιογραφία, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 χρόνων ο Θεόδωρος Νικολαΐδης. Ένας σπουδαίος άνθρωπος και επαγγελματίας, ο οποίος τίμησε και με το παραπάνω, έως την τελευταία ώρα, αυτό που ήξερε να κάνει καλά.

Πλήθος κόσμου τον τιμά αυτές τις ώρες με διάφορα μηνύματα και εξαίρεση δεν θα αποτελούσε ούτε ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έγραψε πως η πόλη, η δημοσιογραφία, αλλά και ο Ολυμπιακός, έχασαν μια σπουδαία προσωπικότητα. Αναλυτικά το μήνυμά του... Σήμερα ο Πειραιάς, η Ελληνική Δημοσιογραφία και ο Ολυμπιακός έχασαν έναν σπουδαίο άνθρωπο. Τον ιστορικό εκδότη της αθλητικής εφημερίδας «Φως», Θεόδωρο Νικολαΐδη. Ο ελληνικός αθλητικός τύπος από σήμερα είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι ο ίδιος. Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, βέρος Πειραιώτης, γεννημένος το 1925 ίδια χρονιά με τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, αγαπούσε τον αθλητισμό και λάτρευε την ομάδα της καρδιά του.

Η εφημερίδα του, γαλούχησε γενεές και αποτελεί μέχρι και σήμερα σύμβολο για τον ελληνικό Τύπο. Προσωπικά είχα την τιμή να τον γνωρίζω και να συνεργαστώ με το "Φως" για σχεδόν δυο δεκαετίες. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλό του ταξίδι!