Νέες διαστάσεις παίρνει η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αφού οι δύο εκπρόσωποι, Δημήτρης Τζανακόιπουλος και Βασίλης Κικίλιας ανταλλάσουν τώρα βέλη σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και μέσω διαδικτύου.

Έτοιμος για την τηλεμαχία την οποία ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε με νέα του ανάρτηση το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Απαντώντας, δε, σε ανάρτηση ακριβώς τα μεσάνυχτα του κ. Τζανακοπούλου με την οποία τον καλούσε να τοποθετηθεί επί της προσκλήσεως, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην αγχώνεται υπογραμμίζοντας ότι «μιλάω πάντα ξεκάθαρα. "Όποτε θέλετε" σας είπα».

Ο διάλογος των δύο ξεκίνησε όταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σχολίασε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ΕΡΤ ότι «για πρώτη φορά στα επτά χρόνια κλείνει η αξιολόγηση».

Ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε «ευφάνταστα τα tweets σας. Τι λέτε όμως για μια τηλεοπτική συζήτηση; Θεωρώ πως ένας ζωντανός διάλογος θα ήταν πιο παραγωγικός». Στο σημείο εκείνο παρενεβλήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου που προσκάλεσε τους δύο πολιτικούς στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Δεκτή η πρόταση» απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον Βασίλη Κικίλια να απαντά επίσης θετικά καρφώνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «διγλωσσία» σχετικά με το πλεόνασμα και τα αντίμετρα.  

Ακολούθησε το μεταμεσονύχτιο tweet του κ. Τζανακόπουλου στο οποίο απάντησε το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας.