Η νέα ταινία μικρού μήκους  "ELLIS"  με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και με κύριο θέμα το ταξίδι των μεταναστών στις αρχές του 20ου αιώνα, προβλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δωρεάν προβολής της, από τις 9 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015.

Εμφάνιση DSC_8136.jpegΕμφάνιση DSC_8136.jpegΕμφάνιση DSC_8136.jpegΕμφάνιση DSC_8136.jpegΕμφάνιση DSC_8136.jpegΕμφάνιση DSC_8136.jpegΕμφάνιση DSC_8136.jpeg

Η αφήγηση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τα πλάνα και η μουσική της ταινίας καθήλωσαν τον κόσμο που παρακολούθησε για πρώτη φορά κινηματογραφική προβολή με φόντο το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο. Η ανοιχτή προβολή της ταινίας, εξέπληξε ευχάριστα και όσους έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή από το κέντρο της πόλης.

Εμφάνιση DSC_8237.jpeg

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο JR, ενώ το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Έρικ Ροθ. Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στον Woodkid και η εκτέλεση στον Nils Frahm.
 
Η προβολή της ταινίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου.


Η προβολή της ταινίας έγινε από την Γιώτα Σκουβαρά και την Μ.Κ.Ο. "Π", σε συνεργασία με την De Large. Η ταινία θα προβληθεί ξανά στη πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 19:00.

Επίσης την Τρίτη 17/11 στις 21:00, η ταινία "Ellis" θα προβληθεί σε κλειστό χώρο,  στο "Troubar" (Φίλωνος 131, Τρούμπα) στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ "Psarokokalo". Την προβολή της ταινίας διοργανώνει η Μ.Κ.Ο. "Κύκλος". Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η ταινία, διάρκειας 14 λεπτών, είναι τοποθετημένη στο εγκαταλειμμένο νοσοκομείο μεταναστών της νήσου Ellis στη Νέα Υόρκη, χώρος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1902 ως πύλη εισόδου και πέρασμα για περίπου 1,2 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι επρόκειτο να εισέλθουν στις Η.Π.Α. .

Κατά την άφιξη τους, σε κάποιους από αυτούς απαγορευόταν η είσοδος. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται έναν από αυτούς, διασχίζοντας το εγκαταλειμμένο συγκρότημα του νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τα φαντάσματα των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί. Τα φαντάσματα απεικονίζονται από ασπρόμαυρες μορφές στους τοίχους, χαρακτηριστικές του έργου του JR και εμπνευσμένες από πραγματικές φωτογραφίες.