Όσο, δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, φαίνεται να μην ολοκληρώνονται, τόσο φουντώνουν τα σενάρια για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Στα κομματικά επιτελεία,  πρώην αλλά και νυν βουλευτές, προετοιμάζουν τους μηχανισμούς τους για το ενδεχόμενο, προκήρυξης των εκλογών ανα πάσα στιγμή. Πλέον, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, όσον αφορά το θέμα, διενέργειας  εκλογών με "λίστα" ή με "σταυρό προτίμησης". Στις 19 Μαρτίου, τελειώνει, το 18 μηνο από τις προηγούμενες εκλογές, οπότε και η Λίστα.

Άρα, οι εκλογές όποτε και αν γίνουν, από εδώ και πέρα, θα γίνουν με σταυρό προτίμησης. Γεγονός, το οποίο ευνοεί τόσο τη ΝΔ, όσο και τα περισσότερα κόμματα, αλλά και τους εν δυνάμει νέους βουλευτές. Σε αυτό το πλαίσιο της, έντονης κινητικότητας, του σχεδιασμού των εκλογών και κυρίως της ανανέωσης των ψηφοδελτίων που θέλουν να πετύχουν  τόσα τα περισσότερα κόμματα, αλλά  ίσως να την επιζητεί και ο ελληνικός Λαός, φαίνεται ότι έχουν έρθει "κοντά",  δύο πρώην Αντιπρόεδροι της Βουλής, και Βουλευτές της ΝΔ στην Β'Πειραιά. Οι ζυμώσεις μεταξύ Γιάννη Τραγάκη και Αναστάσιου Νεράτζη, έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώσει το έδαφος για την "αποχώρηση" των δύο από την προεκλογική κούρσα και να "ριχτεί" στη μάχη του σταυρού, της δύσκολης Β' Πειραιά, ο γιος του Γιάννη Τραγάκη, ο Παναγιώτης Τραγάκης.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο ο Αναστάσιος Νεράντζης, όσο και ο Γιάννης Τραγάκης, εκλέχτηκαν για πρώτη φορά Βουλευτές Β'Πειραιά με τη ΝΔ, το 1974 (40 και πλέον χρόνια πριν), ενώ και οι δύο έχουν διατελέσει Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Βουλής. Φαίνεται όμως, ότι ο χρόνος είναι ανίκητος και θα "κάνουν πίσω", για να βγει μπροστά, το νέο αίμα, ο υιός του Γιάννη Τραγάκη, Παναγιώτης.