Επαναφέρει το σενάριο του Grexit το Bloomberg το οποίο με σημερινό άρθρο του αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση.

Όπως σημειώνει το άρθρο, παραμένει η έντονη διαφωνία των θεσμών για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, η οποία ενδεχομένως να κρύβει συζητήσεις για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ. Η Αθήνα είναι αντιμέτωπη με δύο ημερομηνίες, προσθέτει ο αρθρογράφος, αυτή του Eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, στην οποία δεν αναμένεται συμφωνία όπως ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, και κυρίως του Ιουλίου, όταν η χώρα θα κληθεί να πληρώσει υποχρεώσεις 8 δισ. στους δανειστές, χρήματα που πιθανότατα δεν θα μπορεί να διαθέσει, αν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση.
Την ίδια στιγμή, το Bloomberg στέκεται στις πρόσφατες αντικρουόμενες δηλώσεις του ΔΝΤ και του Βόλφγκανκ Σόιμπλε, με το Ταμείο να λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και τον Γερμανό να απαντά πως το κούρεμα δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, σχολιάζοντας παράλληλα ότι σύντομα θα χαθεί η πολιτική "όρεξη" για την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές αρχικά σε Ολλανδία και κατόπιν στη Γαλλία.

"Το ελληνικό ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα", καταλήγει το πρακτορείο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία για τη συνέχιση των συζητήσεων για την Ελλάδα με τους θεσμούς.