Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απόψε και αύριο μας κλείνει με έθνικ διάθεση ραντεβού η Γλυκερία. Γνωστή για την μοναδική αυθεντική της ερμηνεία, θα μας ταξιδέψει στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής έχοντας κοντά της για το χαρακτηριστικό μικρασιάτικο άκουσμα, 15μελη ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα (ούτι, βιολί, κανονάκι, λαούτο, σαντούρι, ακορντεόν). Μια εκδήλωση που εντάσσεται στον Κύκλο «Προσφυγικά» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από τη θάλασσα της Σμύρνης μέχρι τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη.  Από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ αμάν ως την Αγιά Σοφιά.

«Αχ και το Αμάν»

Στην αποψινή συναυλία που επαναλαμβάνεται και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο, η μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές λίγο πριν τον τραγικό Σεπτέμβρη του 22, είναι ο στόχος. Τραγούδια όπως το «Αχ και το Αμάν», ο Αμανές και το Μινόρε» έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής συνδέοντας δυο λαούς, ερμηνεύονται ιδανικά από την Γλυκερία, δεν είναι τυχαίο που ο δίσκος της «Τα Σμυρνέικα» είναι αυτός που αγαπήθηκε περισσότερο από τον κόσμο χαρίζοντας της τις μεγαλύτερες πωλήσεις και βέβαια ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα της. Αγαπημένα σμυρνέικα τραγούδια υπάρχουν πάντα στις συναυλίες της Γλυκερίας ανάμεσα τους οι γνωστές επιτυχίες: Πασαλιμανιώτισσα, Χαρικλάκι, Τι σε μέλλει εσένα, Σμυρνιά, Καροτσέρι τράβα, Αρμενίτσα, Στρίβε λόγια, Η Μαρίτσα η Σμυρνιά, Ο μεμέτης, Από ξένο τόπο, Ντερβίσαινα, τ΄αποφάσισα μικρή μου, κ.α

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δευτέρα και Τρίτη

Ωρα:  9μμ

Είσοδος: 25,20, 15, 10 ευρώ