“Ήρθε η ώρα να φύγετε. Κε Τσίπρα είστε ο Πρωθυπουργός της λιτότητας. Η χώρα πληρώνει το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας και ανικανότητας”. Με τις παραπάνω φράσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε απόψε το βράδυ από τη Βουλή το σύνθημα των εκλογών δηλώνοντας έτοιμος να κυβερνήσει και να εκπροσωπήσει τη σιωπηρή πλειοψηφία που όπως είπε έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και απαιτεί αλλαγή.

Παρουσιάζοντας ενωτικό προφίλ ο κ. Μητσοτάκης, εμφανίστηκε ως το αντίβαρο στον διχαστικό λόγο του κ. Τσίπρα και απευθύνθηκε όπως είπε σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως του τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα: “Ως Ν.Δ είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες. Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη. Κάναμε πολλά βήματα πίσω με την κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου. Ευκαιρίες χάθηκαν, η αξιοπιστία καταρρακώθηκε.

Μέσα στη γενικότερη κατάθλιψη υπάρχουν νέα ρεύματα που διαμορφώνουν μια σιωπηλή πλειοψηφία. Ζητά από τους πολιτικούς την αλήθεια. Μια πλειοψηφία που θέλει να πληρώνει λιγότερους φόρους αλλά ξέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα πιο λιτό και αποτελεσματικό κράτος.

Μια πλειοψηφία που θέλει να δει νέα πρόσωπα στα κοινά. Αυτή τη σιωπηλή πλειοψηφία θέλουμε να εκφράσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε μέχρι σήμερα.

Είμαστε έτοιμοι για αυτή την ευθύνη. Ο λαός είναι έτοιμος και αποφασισμένος. Σταματήστε να αγνοείτε τη βούληση του λαού. Δεν συμφωνεί ο λαός με όσα κάνετε” είπε ο κ. Μητσοτάκης και ταυτόχρονα κάλεσε τον κ. Τσίπρα νε μην διανοηθεί να επαναλάβει τους τυχοδιωκτισμούς του καλοκαιριού του 2015. “Ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψησματος. Σε έναν τέτοιο τυχοδιωκτισμό ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο λαός θα συμμετέχουν” πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ν.Δ θα δώσει σύνθημα αποχής προκειμένου να τορπιλίσει τα σχέδια του κ. Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση στις δηλώσεις Ξυδάκη περί δραχμής τονίζοντας ότι κάθε ανοησία από το στόμα στελέχους της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία: “ Εκτός αν ο κ. Ξυδάκης δεν είπε ανοησία αλλά αποκάλυψε εναλλακτικές που εξετάζετε για να μείνετε στην εξουσία. Μόνο αυτό σας νοιάζει. Η με κάθε κόστος παραμονή . Μήπως ο κ. Ξυδάκης είπε δημόσια κάτι που συζητάτε ιδιωτικά ; Ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος κι ότι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι; Ποιος συντάσσετε κε Τσίπρα με τον Σόιμπλε;Εμείς η τα δικά σας στελέχη; Και τολμάτε να κατηγορείτε τη Ν.Δ ως υποχείρια του Σόιμπλε; Σαν δεν ντρέπεστε;” είπε.

Χαράσσοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα. Από τη μία οι υπέρμαχοι της αστικής δημοκρατίας οι οποίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και από την άλλη οι ετερόκλητες δυνάμεις, οι υπέρμαχοι του εθνολαϊκισμού που φαντασιώνονται άλλους δρόμους. “ Το πρόβλημα είναι ότι εσείς δεν ξέρετε σε ποιο από τα δύο στρατόπεδα ανήκετε” είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε τον φόβο ότι ο χρόνος στην κλεψύδρα της χώρας αδειάζει με μεγάλη ταχύτητα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κολλημένη σε εμμονές και ιδεοληψίες με αποτέλεσμα οι δανειστές να προβαίνουν σε σκληρές και παράλογες απαιτήσεις “ Αυτό όμως είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας και ανικανότητας. Το τίμημα της τραγικής σας ανικανότητας και της βαθιάς άρνησης να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος των νέων μέτρων λιτότητας. Σας ζητούν νέα μέτρα γιατι δεν μπορείτε να κάνετε μια μεταρρύθμιση. Το προηγούμενο δίλημμα ήταν 3ο Μνημόνιο ή GREXIT. Σήμερα το κάνετε GREXIT ή 4ο Μνημόνιο. Πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να συμπαρασύρετε μια χώρα στιον γκρεμό” είπε.

Αποτέλεσμα λογοκλοπής το πόρισμα

Αναφερόμενος στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας “πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι” εννοώντας τα όσα αποκαλύφθηκαν για την επιστολή Τσίπρα στην Εθνική για ευρύτερη θεώρηση τραπεζικών κανόνων προκειμένου να δανειοδοτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οφσόρ της εφημερίδας ΑΥΓΗ, για το κτήριο της Κουμουνδούρου και για το κούρεμα δανείων στον πολιτικό πρόγονο του ΣΥΡΙΖΑ. “Συστήσατε την επιτροπή για να κατασκευάσετε εχθρούς και να επιτεθείτε στους πολιτικούς σας αντιπάλους”. Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η καταγγελία του κ. Μητσοτάκη πως το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποτελεί προϊόν λογοκλοπής καθώς σε αρκετά σημεία του είναι αντιγραφή λέξη προς λέξη από κείμενο αναρτημένο στην ιστοσελίδα Αριστόβουλος Μάνεσης.