Εκλογές, δημοψήφισμα, επιστροφή στη δραχμή. Όλα τα σενάρια αφήνει ανοιχτά η κυβέρνηση η οποία αντιλαμβάνεται, έστω και καθυστερημένα,  ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όλα τα ενδεχόμενα. Η σύγκρουση κορυφής που αναμένεται στη Βουλή για τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα, θα κορυφωθεί και εν μέσω των τοποθετήσεων των δύο κορυφαίων πολιτικών αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δεύτερος θα προτάξει για άλλη μια φορά τις αντιφάσεις, αλλά και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης που οδηγούν την χώρα στο γκρεμό.

Η επιπολαιότητα με την οποία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών θα τεθεί στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να «απελευθερώσει» τη χώρα οδηγώντας την σε εκλογές άμεσα!

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταστήσει σαφές, για ακόμη μια φορά ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπράξει με την κυβέρνηση για τα νέα επώδυνα μέτρα που θα φέρουν για άλλη μια φορά την χώρα μπροστά στο γκρεμό. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι τέτοιοι ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες να μπουν για άλλη μια φορά στον εφιάλτη του Grexit, τονίζοντας από την πλευρά του ότι τα περιθώρια του χρόνου είναι ήδη αρνητικά για οποιαδήποτε αντίδραση και τακτική, πολύ περισσότερο μέσα στα «αριστερά πλαίσια» που θέλει να ισχυρίζεται ότι κινείται η κυβέρνηση.

Λύση μόνο μέσα από τις εκλογές, θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι βλέπει για το μέλλον της χώρας και μάλιστα χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος κατά τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα θα παραδώσει στην επόμενη κυβέρνηση μια δυσβάσταχτη κατάσταση, μέσα από υπονομεύσεις που δεν θα αφήσουν περιθώρια χειρισμών στη νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει και βολές επί προσωπικού προς τον πρωθυπουργό τόσο με θέματα της επικαιρότητας, τονίζοντας την «Βαβέλ» στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και σε θέματα που αφορούν την αξιολόγηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τους τις αιτιάσεις θα κάνει λόγο για εκλογές, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση και σε περίπτωση που δεν έχει αυτή την δυνατότητα να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες.