Κενός χρόνος χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση οι επόμενες επτά μέρες καθώς το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει με αγωνία την απόφαση του ΔΝΤ για το εάν θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι. Η 6η Φεβρουαρίου χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως η πλέον σημαντική καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου θα αξιολογήσει την κατάσταση, προκειμένου να αποφασίσει με ποιο καθεστώς θα έχει ρόλο στην διάσωση της Ελλάδας.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος. Οι πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις υπάρχουν, και οι διαβουλεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι έντονες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος και πρόσθεσε ότι «Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις και εργαζόμαστε για την επίτευξη ασυμφωνίας. Μπορούμε να αποδεχθούμε υπό προϋποθέσεις την παράταση του αυτόματου δημοσιονομικού διορθωτή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτό είναι κάτι που κατανοούν όλες οι πλευρές εκτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο υπουργός άφησε ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο των εκλογών λέγοντας ότι « Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Δεν θα κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, στη χώρα θα κάνουν κακό, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στους πρόθυμους. Πρώτιστη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ώστε να εμπεδωθούν ή εμπιστοσύνη και η σταθερότητα».

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να φέρνει το νέο πακέτο μέτρων στην Βουλή ζητώντας μάλιστα αυξημένη πλειοψηφία .«Νέα μέτρα για μετά το 2018 δεν πρόκειται να νομοθετηθούν ούτε από 180 ούτε από 151 ούτε από ...300 βουλευτές», έλεγαν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Κατά τα άλλα ο Αλέξης Τσίπρας χορτασε για μια ακόμη φορά από λόγια αφού στην Λισαβόνα όπου πραγματοποιήθηκε χθες η 2η Ευρωμεσογειακή Συνάντηση Κορυφής οι πρωθυπουργοί των χωρών του νότου τάχτηκαν υπέρ των ελληνικών θέσεων.