Στην τελική ευθεία για δυναμικές κινητοποιήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, έχουν εισέλθει οι αγρότες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, οι οποίοι από σήμερα βάζουν τις τελευταίες πινελιές, ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουν έτοιμη την πλήρη εικόνα της δράσης τους...που δεν αποκλείεται να συμβεί κιόλας.

Στη χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από σήμερα να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε ουσιαστικά να γίνει καταμέτρηση δυνάμεων και να διαπιστωθεί εάν «βγαίνει το σχέδιο κινητοποίησης που έχουν οργανώσει». Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την Παρασκευή 27/1, στις πέντε το απόγευμα, στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.Όπως επισήμανε ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα κιόλας, θα συγκεντρώνονται τρακτέρ από όλο τον νομό Χαλκιδικής στους Μύλους Ευγενίου, στην Τρίγλια.