Μπορεί η κοινοβουλευτική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ να μην κινδυνεύει- σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος,- οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται ωστόσο στα κάγκελα καθώς δεν ξέρουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

Οι περισσότεροι βουλευτές δεν κρύβουν την αγωνία τους για το τι μπορεί να βγάλει το Eurogroup της Πέμπτης καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή όλα τα θέματα θα είναι ανοικτά πάνω στο τραπέζι. Αρκετοί έλεγαν μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ο Β. Σόιμπλε τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει σιωπήσει ενώ από την άλλη το Ταμείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να υποχωρήσει από τις σκληρές του θέσεις.

Ο φόβος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι μήπως τελικά η κυβέρνηση –παρά τις δημόσιες δηλώσεις της- αναγκαστεί να δεχθεί να παραβιάσει πραγματικά κόκκινες γραμμές όπως είναι η μείωση των συντάξεων. Και αυτό γιατί όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των θεσμών και ιδιαίτερα το ΔΝΤ φαίνεται να έχει εμμονή με αυτό το θέμα. Σε ότι αφορά την μείωση του αφορολόγητου οι περισσότεροι βουλευτές εμφανίζονται να το έχουν αποδεχθεί παρά το γεγονός ότι και αυτό το μέτρο είναι οριακό.
Έτσι τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται για πρώτη φορά να συζητούν το ενδεχόμενο των εκλογών λέγοντας ότι μπορεί να μην είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης μια τέτοια εξέλιξη είναι όμως μια λύση εάν υπάρξει αδιέξοδο.

Ενδεικτικό πάντως του άγχους και της αγωνίας που διακατέχει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι και το γεγονός ότι τριάντα βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή και ζητούν από τον Ευκλείδη Τσακαλάκο να τους απαντήσει τι θα συμβεί με τις ορεινές περιοχές οι οποίες περιλήφθηκαν στις ζώνες των πεδινών, για το επίδομα θέρμανσης .