Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η ελληνική κυβέρνηση την σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group καθώς μέχρι αυτή την στιγμή η γερμανική πλευρά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για την θέση που θα κρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση των τεχνοκρατών. Παρά την θετική δήλωση που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο κ. Ντάισελμπλουμ, ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία είχαν παγώσει σήμερα θα ενεργοποιηθούν η κυβέρνηση φοβάται ότι ο παράγοντας Σόιμπλε την τελευταία στιγμή μπορεί και να φέρει νέα προβλήματα επικαλούμενος τεχνικά θέματα.

Αυτό άλλωστε μπορεί να το κάνει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών μέσω των δορυφόρων τους οποίους έχει και ελέγχει στο Euroworking Group και οι οποίοι εμφανίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή να είναι ορκισμένοι φίλοι του και «οπαδοί» των αντιλήψεων Σόιμπλε.
 
Η κυβέρνηση πάντως, εμφανίζεται, το τελευταίο διάστημα, αποφασισμένη να μην κάνει κανένα βήμα υποχώρησης σε ό,τι κι αν της ζητηθεί, βήμα το οποίο θα φέρει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Έτσι, τα πράγματα αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολα και προβληματικά τις τελευταίες ώρες, αλλά όπως λένε τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».
 
Μαζί με την ελπίδα ωστόσο, καλού κακού ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε χθες μια σειρά επαφών με υπουργούς Οικονομικών όμως με την γαλλική πλευρά προκειμένου να ζητήσει την συμπαράστασή της και την ενεργή συμμετοχή της την σημερινή ημέρα.