Δεν φαίνεται να «πηγαίνει» και τόσο πολύ η Θεσσαλονίκη τον Αλέξη Τσίπρα, αφού δύο διαφορετικά γεγονότα, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ειδικότερα, τόσο μια δημοσκόπηση όσο και τα απρόοπτα που έλαβαν χώρα σε θεατρική παράσταση, την οποία παρακολούθησε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του, Περιστέρα Μπαζιάνα, δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της συμπρωτεύουσας απορρίπτει τον πρωθυπουργό και τις επιλογές του.

Πιο συγκεκριμένα δημοσκόπηση στο ετήσιο «Πολιτικό Ημερολόγιο -Ατζέντα Θεσσαλονίκης», επιμέλειας του Βαγγέλη Πλάκα και το οποίο θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο θέτει πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το νεοϊδρυθέν Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην ερώτηση «κατά πόσο θεωρείται χρήσιμο το εν λόγω πρωθυπουργικό γραφείο» το… 83% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι/ μάλλον όχι» και το 17% «ναι/ μάλλον ναι».

Σχετικά με τα δύο πιο σημαντικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης για την συμπρωτεύουσα, δηλαδή τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να είναι ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των έργων τους. Τέλος, το 25% θέλει ο ΟΑΣΘ να παραμείνει ως έχει, το 28% να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να παράγουν μεταφορικό έργο, το 17% θέλει οι αστικές συγκοινωνίες να περάσουν στα χέρια της αυτοδιοίκησης και το 30% θέλει κρατικοποίηση του Οργανισμού και καθαρά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Το δεύτερο γεγονός έχει να κάνει με τα απρόοπτα στην θεατρική παράσταση «Ομπίντα» για τον ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη την οποία παρακολούθησε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του, Περιστέρα Μπαζιάνα, καθώς θεατές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό.
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο θέατρο ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από κάποιους θεατές, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν σπρωξίματα και παρέμβαση από άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού για να αποφευχθεί σύρραξη.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, μόλις ο Αλέξης Τσίπρας πήγε προς τα παρασκήνια για να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, μια γυναίκα του φώναξε «Από εκεί πας ντουγρού για τη Σιβηρία και αυτό σου αξίζει!».

Μάλιστα, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να γίνει κανονικά η παράσταση, αναγκάστηκε να ανέβει στη σκηνή ο συγγραφέας του έργου Γιώργος Κοτανίδης, ζητώντας από το κοινό να ηρεμήσει.

Το «Ομπίντα» είναι ένα πολιτικό έργο με ήρωα τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη μπροστά στο θάνατο, έγραψε και παρουσιάζει ο Γιώργος Κοτανίδης. Στο έργο «Ομπίντα» (Ομπίντα στα ρωσικά σημαίνει πίκρα, κακοκάρδισμα), ο Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη όταν, από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του, στέλνει στους συντρόφους του «Μήνυμα από την άλλη μεριά». Αναπολώντας τις σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που τον οδηγούν στην αυτοκτονία.