Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου…

Τριήμερο εργαστήριο με θέμα «Προφορική Ιστορία και Τέχνες» ξεκινάει σήμερα Τετάρτη στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες» και της επικείμενης συνεργασίας του Δημοτικού Θεάτρου, με το Φεστιβάλ Αθηνών σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δ.Θ.Π Νίκου Διαμαντή.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, πραγματοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στο φουαγιέ του θεάτρου περιλαμβάνοντας καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις  πάνω σε έννοιες όπως τοξικότητα-οικονομία, φύλο-σεξουαλικότητα, μετανάστευση- προσφυγιά, αστυφιλία- αστική  ανάπτυξη κ.α. Κατα τη διάρκεια του εργαστηρίου, ομάδες καλλιτεχνών από ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς,  ιστορικούς, θα συνεργάζονται με ισάριθμες ομάδες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με στόχο την προσέγγιση διαφορετικών κοινωνικών δομών και βέβαια την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Το εργαστήριο

Το εργαστήριο αναφέρεται στην θεωρία και στην μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας και της μνήμης, ένα υλικό που μπορεί να προχωρήσει σε  καλλιτεχνικό δρώμενο. Να τονίσουμε πως το σεμινάριο είναι στα αγγλικά με ελεύθερη είσοδο θα τηρηθεί όμως σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η πρώτη μέρα είναι ανοιχτή σε ιστορικούς, θεατρολόγους, καλλιτέχνες και σ΄ όλους εκείνους που ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν. (απαιτείται προεγγραφή,) Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί κλειστό εργαστήριο για τις ομάδες της δράσης «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες».