Επίθεση προς το ΔΝΤ εξαπέλυσε ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή και το άρθρο Τόμσεν-Ομπσφιλντ με το οποίο ζητούν μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων.

«Τα δεδομένα που επικαλείται το άρθρο για την ελληνική οικονομία είναι ψευδή. Δεν ισχύει ότι το 50% των νοικοκυριών εξαιρείται από την φορολογία, ούτε ότι οι καταβαλλόμενες συντάξεις έχουν ύψος αντίστοιχο με αυτές που καταβάλλονται από ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες. Αντίθετα, οι δαπάνες της Ελλάδας για συντάξεις και άλλα επιδόματα βρίσκονται στο 70% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο 52% της Γερμανίας. Την ίδια στιγμή το 45% των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κάτω από 665 € που αποτελεί το όριο της φτώχειας, ενώ πάνω από 4 εκατ. Ελληνες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Μάλλον λοιπόν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι φοροαπαλλαγές και οι υψηλές συντάξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε για τα έτη από το 2011 ως το 2013 όταν το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη και η χώρα είχε τελικά ύφεση από 3,3% ως και 6,6%, αναφέρθηκε στην καταστροφολογική λογική των μετέπειτα προβλέψεών του που επίσης διαψεύστηκαν και έκανε λόγο για ψευδή δεδομένα τα οποία επικαλούνται στο άρθρο του οι κύριοι Τόμσεν και Όμπσφελντ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό, το Ταμείο να μην βασίζεται σε ανακριβή και ψευδή στοιχεία.
 
Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα θέσουν θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα δεχθεί νέα μέτρα.
 
Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Σε ερώτηση εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης στην περίπτωση που δεν υπάρξει λύση και σε συμφωνία και εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να παραδόση τη χώρα στη συμμαχία των προθύμων”.