«Αυτοί που ανήλθαν στην εξουσία κρατώντας σημαίες κατά της διαφθοράς, κατάφεραν σε δύο χρόνια να επαναφέρουν πλήρως την αδιαφάνεια και την ασυδοσία». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Διεθνούς Διαφάνειας έθεσε το περίγραμμα της ατζέντας εντός της οποίας θα κινηθεί κατά της συγκυβέρνησης τις επόμενες ώρες ενόψει της αυριανής ομιλίας του στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και της βραδινής στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

«Φοβού του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και διαφάνεια φέροντες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι πέραν της αδρανοποίησης του θεσμικού οπλοστασίου για την αναχαίτιση της διαφθοράς, εισήγαγε πλήθος μέτρων που οδηγούν σε ασυδοσία και ενθαρρύνουν τους … νταβατζήδες όπως χαρακτηριστικά είπε. Στηλίτευσε δε όσους διαχώρισαν την πολιτική σε έντιμους και ανέντιμους με προφανή σκοπό να καταλάβουν την εξουσία και να δηλητηριάσουν τους πολίτες δημιουργώντας τη λεγόμενη «αντισυστημική ψήφο». 

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τις «ωμές κυβερνητικές παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη και στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών. Αίσθηση στο ακροατήριο του μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας , η αυτοκριτική του κ. Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα του παρελθόντος. «Ως ΝΔ δεν ερχόμαστε για να επαναλάβουμε απαράλλαχτα το παρελθόν μας. Ζητούμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν για να εφαρμόσουμε το συγκροτημένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα μας καθώς και για να διορθώσουμε τα λάθη μας» δήλωσε.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί βουλευτές της ΝΔ όπως οι Θ. Μπούρας, Κ. Καραγκούνης , Ν. Παναγιωτόπουλος, Γ. Γεωργαντάς , ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης και ο επί σειρά ετών Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.