Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας συνδιοργανώνει με το AΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΤΕΙ Πειραιά) και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών συνέδριο με θέμα «OPEN INNOVATION and BLUE GROWTH». 

Η ανοικτή Καινοτομία-δηλαδή η αξιοποίηση της γνώσης που παράγεται σε ανεξάρτητα εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκές κοινότητες- μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν ήδη υπάρχοντα προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας και να μειώσουν το χρόνο που μεσολαβεί από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι να βρεθεί το προϊόν στην αγορά, κατά 40-60%. 
Ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν πόρους για εφαρμοσμένη έρευνα, η ανοικτή καινοτομία μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για καινοτομική δραστηριότητα. 

Το συνέδριο έχει στόχο να αναδείξει τις κυριότερες σύγχρονες προκλήσεις για την υιοθέτηση της Ανοικτής Καινοτομίας από τις ΜΜΕ, αλλά και τις δυνατότητες αξιοποίησής της από την "γαλάζια" οικονομία που αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ακαθάριστη προστιθέμενη αξία σχεδόν 500 δισ. ετησίως. 

Επιπλέον, οι Συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδείγματα καλών πρακτικών ανοιχτής καινοτομίας από Ελλάδα και Ευρώπη, εφαρμοσμένων μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία ανιχνεύει την επιστημονική βιβλιογραφία και τις βάσεις δεδομένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Στόχος της είναι η εύρεση του κατάλληλου κάθε φορά εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα συνδράμει στη δημιουργία συνεργασιών με τις ΜΜΕ, που θα οδηγήσουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του εκάστοτε έργου/καινοτομίας. 
Η Συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.
Δηλώστε την παρουσία σας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες  [email protected], τηλ. 2103313690

Τα τελευταία νέα, το πρόγραμμα και οι ομιλητές αναλυτικά στο facebook.com/academyofentrepreneurship