H ώρα της κρίσης έφτασε για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς κυβέρνηση και δανειστές ανεβάζουν ταχύτητες σε μια προσπάθεια να φανεί «λευκός καπνός» στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Εκτός από τον προϋπολογισμό στην Βουλή «μπαίνουν» προς ψήφιση και τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση. ,

Η επεξεργασία των δύο πολυνομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα αρχίσει σήμερα το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ στην Ολομέλεια θα μπουν άμεσα καθώς το ένα πολυνομοσχέδιο θα ακολουθήσει επείγουσες και το άλλο κατεπείγουσες διαδικασίες.

Το πρώτο που αφορά την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις» θα εισαχθεί αύριο, Τρίτη, προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το δεύτερο, με τον τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» που ουσιαστικά περιλαμβάνει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ - μέρος δεύτερο με την οποία επανακαθορίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο, Τετάρτη.

Το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα κ.λπ. Στόχος είναι να αρχίσει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή αλλά όχι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια.