Του Χρήστου Παπαδόπουλου…

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει τη δράση ‘’Το τρίτο κουδούνι’’ που έχει ως στόχο την επαφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου με την τέχνη του θεάτρου.

Κατά τη φετινή δράση 7 νέοι σκηνοθέτες μέσα από θεατρικούς συγγραφείς και θεατρικά κείμενα τα οποία έχουν επιλέξει υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Δημοτικού Θεάτρου ξεναγούνε στα παιδιά τον μαγικό κόσμο του σανιδιού διδάσκοντάς τους παράλληλα τα βασικά χαρακτηριστικά της τέχνης.

Αρχικά το πρόγραμμα εντάσσεται στο χώρο της σχολικής τάξης με διδασκαλία της θεωρίας του θεάτρου και των τεχνικών του και στη συνέχεια μεταφέρεται σε κάποια θεατρική σκηνή προκειμένου ο μαθητής να έρθει σε άμεση επαφή με το χώρο του θεάτρου και να βιώσει τη μαγική ατμόσφαιρα που το περιβάλλει.

«Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη του θεάτρου και την υπηρετούν με συνέπεια. Το σημαντικότερο είναι ότι δίνεται η δυνατότητα της μεταλαμπάδευσης της μαγείας του θεάτρου στο μέλλον της χώρας» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκος Διαμαντής.

Τα σχολεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο τηλέφωνο: 210 41-43-356