Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε φέτος η επέτειος του "ΟΧΙ" στα Κύθηρα, σε Ποταμό και Χώρα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων όμως, προκλήθηκε επεισόδιο μικρής έντασης, όταν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο νησί, Μανώλης Αναστασόπουλος, διαμαρτυρήθηκε απευθυνόμενος προς την Δημοτική και Τοπική Αρχή, λέγοντας επί λέξει, "εδώ ανεβαίνοντας στο βήμα, κατακρίνω μια επαίσχυντη πράξη των Δημοτικών Αρχών που δεν έφτιαξαν στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση. Τέτοια μαυρίλα επικρατεί... Ντροπή και αίσχος είστε κατάπτυστοι" και στη συνέχεια αποχώρησε από την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος, Στράτος Χαρχαλάκης, σχολιάζοντας την κίνηση διαμαρτυρίας του κ. Αναστασόπουλου, ξεκαθάρισε:

"Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού που είχε ανακοινωθεί και αναρτηθεί προ ημερών, ο επίσημος εορτασμός γίνεται στη Χώρα, όπως πάντα. Οι Δήμοι, σύμφωνα με πάγια νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιούνται να καλύψουν τη δαπάνη ΜΟΝΟ για το στεφάνι που καταθέτει ο Δήμαρχος και για ΚΑΝΕΝΑ άλλο. Τα στεφάνια κατασκευάζονται λοιπόν με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη εκείνων που τα καταθέτουν. Είναι σαφές".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπροσωπώντας την πολιτεία ο βουλευτής της Ν.Δ. της Α' Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος.