Υπό μηχανική υποστήριξη βρίσκεται, από χθες, ο Θάνος Πλεύρης , στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται με την κατάσταση του να κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Ιατρικό, λέγεται:  «ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη»

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από δύο μήνες ο Θάνος Πλεύρης υποβλήθηκε σε μια απλή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει από τα πόδια του τους κιρσούς που τον ταλαιπωρούσαν. Ο δικηγόρος αρχικά υποβλήθηκε σε εγχείρηση σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου πέρασε  την πόρτα του χειρουργείου χωρίς να μπορεί να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε, αφού στην ουσία πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας.

Ο Θάνος Πλεύρης εισήχθη εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο τη Δευτέρα με εικόνα σήψης ως αποτέλεσμα μόλυνσης μετά από αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Το μικρόβιο προσέβαλε τους πνεύμονες του 39χρονου πρώην βουλευτή και οι ιατροί ελπίζουν, μεταξύ άλλων, ότι το νεαρό της ηλικίας του θα αποτελέσει σύμμαχο τους.