Στις 15:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα καταβληθεί νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ.
 O  κ. Βούτσης θα προτείνει σήμερα νέα πρόσωπα για το επταμελές συμβούλιο του ΕΣΡ, υιοθετώντας τις προτάσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, για την ανάδειξη μιας σύνθεσης από την οποία θα απουσιάζουν τα πρόσωπα που είναι κομματικά «χρωματισμένα» και θα κυριαρχούν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και ευρείας αποδοχής.
Βασικός στόχος της κυβέρνησης, αλλά και του προέδρου της Βουλής, είναι να κάμψει την αρνητική στάση που εξακολουθεί να έχει η ΝΔ, η οποία με τις ψήφους της μπορεί να μπλοκάρει έστω και μόνη της τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής δεν αποκλείεται να αποδεχθεί την πρόταση της ΝΔ για προεδρία Κουτρουμάνου στην ανεξάρτητη Αρχή.

Πριν από τη Διάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί το συντονιστικό της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει το κόμμα και να αποφευχθούν παραφωνίες.
Επισήμως, η Ν.Δ. έχει σκληρύνει τη στάση της καθώς έχει δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τη συγκρότηση ενός ΕΣΡ που θα είναι υποχείριο της κυβέρνησης ενώ επιμένει στην πλήρη κατάργηση, και όχι απλώς την αναστολή, του νόμου Παππά. Ως προς την Προεδρία του Συμβουλίου έχει προτείνει τον πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνο, πρόταση μάλιστα που, όπως δήλωσε, θα στηρίξει και ο Βασίλης Λεβέντης.

Τι ζητά η ΝΔ
1. Να καταργηθεί η πρόβλεψη για μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
2. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι μετά τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., θα καταργήσει το άρθρο 2Α του νόμου 4339, (με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, απλώς ανεστάλη η ισχύς του).
3. Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνος, που έχει ήδη προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο πρώην υπουργός Μιχ. Σταθόπουλος που έχει προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης από το «Ποτάμι»