Ο Ολυμπιακός έκανε για πρώτη φορά κίνηση προς την πλευρά του Παπανικολάου στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Οι Πειραιώτες ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να ντύσουν ξανά τον παίκτη στα ερυθρόλευκα, ανέλυσαν το τί μπορούν να προσφέρουν σε χρήματα και διάρκεια συμβολαίου και περιμένουν την απάντηση.

Τα δεδομένα στον Ολυμπιακό είναι συγκεκριμένα, έχουν "ταβάνι" και σε περίπτωση που αυτή η υπόθεση έχει αίσια έκβαση, μετά σίγουρα χρειάζεται ξεκαθαρισμένος προγραμματισμός για τον ρόλο του "Παπ" στο ροτέισον, σε στενή σχέση και εξάρτηση με εκείνον του Ιωάννη Παπαπέτρου. Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου μπορεί να προσφέρει σε βάθος χρόνου σημαντικά πράγματα, αρκεί να μην τεθεί σε κίνδυνο ο ρόλος και η αγωνιστική εξέλιξη του Παπαπέτρου.

Πάντως, ως τις τελευταίες ώρες ο 25χρονος άσος δεν είχε αποφασίσει και θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να βρει μια ευκαιρία στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη, υπάρχουν δύο ακόμα γνωστά ευρωπαϊκά κλαμπ, που υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν χώρο και να προτείνουν στον Παπανικολάου συμβόλαιο με καλύτερους όρους από αυτούς που μπορεί να του παρέχει ο Ολυμπιακός.

Κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα γεγονός, οπότε ας περιμένουμε λίγο ακόμα…