Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είδε και αξιολόγησε τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν και εντός της εβδομάδας, θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό προκειμένου το νέο σχήμα, ειδικά στις κομβικές θέσεις, να είναι αυτό που θα φτάσει μέχρι τις εκλογές. 

Οι γραμματείες που φαίνεται να αλλάζουν χέρια είναι αρκετές, με την πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική ανανέωση και καλύτερη οργάνωση σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, όπως τονίζουν στελέχη της Πειραιώς.  

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει «τελεσίγραφο» από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  ότι δε θα υπάρχει θέση στον κομματικό μηχανισμό για όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Είναι κάτι το οποίο έχει προκαλέσει εσωτερικές τριβές  και αρνητικές εντυπώσεις, το προηγούμενο διάστημα, καθώς είναι αρκετά τα στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος που « πλασάρονται» και ως υποψήφιοι.

Οι αλλαγές στη βασική «ομάδα κρούσης» της Νέας Δημοκρατίας, θα συνδυαστούν με μία σειρά πρωτοβουλιών που ήδη δρομολογούνται. Εκτός από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό θα υπάρξουν αλλαγές και στις περιφερειακές Οργανώσεις με στόχο και πάλι την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά λένε έμπειρα κομματικά στελέχη το θέμα δεν είναι μόνο η αλλαγή προσώπων αλλά η διαφορετική δομή και νοοτροπία.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας αύριο, από την Κρήτη, σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς περιοδειών ανά την Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιεί ανοιχτές συζητήσεις και συναντήσεις με πολίτες και παραγωγικούς φορείς. Είναι η επιδίωξη του, να πετύχει το πολυπόθητο άνοιγμα στην κοινωνία, στην πράξη.