Χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτύρονται στο κέντρο της Αθήνας για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και ξεκίνησαν πορεία προς την Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από το υπ. Εργασίας και καίνε τις επιστολές του Γιώργου Κατρούγκαλου. Με πανό στα χέρια φωνάζουν «Ψεύτες, μας τελειώσατε!».

Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν αγανάκτηση για τις επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας τις οποίες κρατούν ψηλά στα χέρια τους και αναφέρουν ότι θα τις επιστρέψουν στον κ.Κατρούγκαλο. «Θα τις κάψουμε», λένε οι συνταξιούχοι.

«Μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», λένε και καταγγέλλουν τον υπουργό  πως διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. «Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο! Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Αριστοτέλους, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οπως αναφέρει το voria.gr, αφού η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων δεν κατάφερε να συναντήσει κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου, έκαψε ορισμένες από τις επιστολές.