Ο ισχυρός άνδρας του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνομιλία που είχε την Τετάρτη με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την αποπληρωμή χρέους για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Έτσι λοιπόν ο κ. Ρέγκλινγκ κλείνει τις πόρτες στις βλέψεις της κυβέρνησης για μείωση του χρέους, καθώς συντάσσεται με τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως "Σε βραχυπρόθεσμη φάση, δεν υπάρχει πρόβλημα", ενώ συνέχισε λέγοντας πως "παρότι το εθνικό χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι σχετικό όταν πληρώνεις επιτόκιο 1%».

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής του ESM, η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή πληρώνει σχετικά λιγότερα, σε σχέση με άλλες κυβερνήσεις όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο, λόγω των φτηνών δανείων που έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ πήρε θέση και για τα όσα διαδραματίζοντας γύρω από το ελληνικό χρέος, καθώς τάχθηκε αναφανδόν στη γραμμή Σόιμπλε δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Είμαι περισσότερο με τη μεριά του Σόιμπλε, παρά με της Λαγκάρντ".

Την ίδια ώρα η Wall Street Journal, ανέφερε πως η ελληνική πλευρά, υπέστη σοβαρό πλήγμα όσον αφορά, την απόφαση της ΕΚΤ, με βάση την οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί  τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ωστόσο σχολιάζοντας τη στάση που κρατάει στο εν λόγω ζήτημα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τονίζει ότι ο Ευρωπαίος Αξιωματούχος, έχει καλέσει για λύση στο μέτωπο του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως να έχει θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, τη στιγμή που το ΔΝΤ έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους να κάνουν πιο συγκεκριμένες τις μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που προτίθενται να κάνουν για το χρέος το ταχύτερο δυνατό.