Ανέβαλε την επίσκεψή του Άγιο Όρος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το «νόμο Παππά» για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προβεί σε λίγη ώρα σε δηλώσεις επί του θέματος, ενώ εκτός των άλλων ετοιμάζεται να παρουσιάσει και συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει σήμερα το πρωί, όμως κρίθηκε όμως δεν ήταν δυνατό να απομονωθεί για ένα 24ωρο στο «Περιβόλι της Παναγίας» τη στιγμή που οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Συμβουλίου, είναι ραγδαίες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέμεινε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ χθες στο γραφείο του πραγματοποιώντας με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πειραιώς υποστηρίζει ότι πλέον «ενισχύονται τα εκλογικά σενάρια» καθώς έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ όλα είναι ρευστά, και η κυβέρνηση «δεν θα αντέξει στο νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται»