Την οργή της Φύσης γνώρισε την Παρασκευή η Ύδρα, καθώς το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφικής νεροποντής που κάλυψε τα πάντα κάτω από τόνους λάσπης, ενώ οι υπερχειλισμένοι χείμαρροι μαζί με τα θυριώδη κύματα που σκέπασαν τεράστιες εκτάσεις πέριξ του λιμανιού, παρέσυραν στο πέρασμά τους από τραπεζοκαθίσματα, ταμπέλες και δέντρα, μέχρι αυτοκίνητα, μηχανάκια και βάρκες! 

YDRA K

***Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ: ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ: Η νεροποντή "έπνιξε" την Ύδρα - Μετρούν τις "πληγές" τους οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

YDRA E

Το όμορφο και γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού εκπέμπει SOS, αφού οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι είναι ανυπολόγιστες. Περιουσίες χάθηκαν, δεκάδες σπίτια και μαγαζιά καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ η καταγραφή των όσων άφησε πίσω της η πλημμύρα συνεχίζεται ακόμα.

YDRA XAOS

VARKES YDRA

HDRA D

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Ύδρα δοκιμάζεται από τα αδάμαστα στοιχεία της Φύσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες γηραιότερων κατοίκων, αλλά και στοιχεία από τον Δήμο, αυτή ήταν η τέταρτη φορά που το νησί επλήγη από καταστροφική νεροποντή, καθώς προηγήθηκαν αυτές του 1805, 1815 και 1967.

Η διαφορά με το 2015 είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ απ' ότι φαίνεται ο Οκτώβρης είναι ο "καταραμένος" μήνας για τους κατοίκους της Ύδρας.

Πιο αναλυτικά, τα δύο πρώτα κρούσματα που συνέβησαν τον 19ο αιώνα, το ημερολόγιο έγραφε 16 Οκτωβρίου. Τότε, τα ορμητικά νερά παρέσυραν και σκότωσαν δύο ανθρώπους. Τη γυναίκα και το αβάπτιστο βρέφος του ιερέα του νησιού.

Από την τρίτη περίπτωση, στις 29 Οκτώβρη του 1967, έχει διασωθεί οπτικό υλικό, το οποίο απεικονίζει με μεγάλη ακρίβεια την ομοιότητα με αυτό που βίωσε η Ύδρα την προηγούμενη Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015.

KASSANDRA 3

KASSADRA 1

KASSANDRA 2