Την δόξα πολλοί αγάπησαν, τις ευθύνες ως φαίνεται ουδείς, με αποτέλεσμα λίγοι να χρίστηκαν διεκδικητές για τους δημαρχιακούς θώκους των δήμων της Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Ενδιαφέρον το συμπέρασμα που εξήχθη από την ανάρτηση των υποψηφίων συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές, στους Δήμους Σαλαμίνας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Τροιζηνίας – Μεθάνων, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Κυθήρων, καθώς, όπως προκύπτει από τον επίσημο έλεγχο, μόνο 3 από τους 8 Δήμους έχουν πάνω από 2 διεκδικητές!

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, αυτό σημαίνει ότι στους 5 από τους 8 Δήμους του Σαρωνικού, θα παιχτεί knock-out match στις 8 Οκτωβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και το ίδιο βράδυ θα έχουμε τελικά αποτελέσματα.

Πού θα παιχτούν τα δύσκολα match του ξαφνικού θανάτου;

– Στο Αγκίστρι, μονομαχούν ο εν ενεργεία Δήμαρχος, κ. Αθανασίου Ιωάννης με τον συνδυασμό «Αγκίστρι Συνέπεια Δημιουργία», με τον διεκδικητή, κ. Αναστασίου Δημήτρη, με τον συνδυασμό του «Το Αγκίστρι μας».

– Στον Πόρο, ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Κουτουζής Γεώργιος, με τον συνδυασμό «Πόρος Ενότητα Ανάπτυξη», μετά από τρία έτη ανεξαρτητοποίησης, διεκδικεί τον Δήμο από τον νυν Δήμαρχο, κ. Δημητριάδη Ιωάννη, επικεφαλής του συνδυασμού «Καθαρή πορεία για τον Πόρο που όλοι ονειρευόμαστε».

– Στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο διεκδικητής είναι ο κ. Μούγιος Αναστάσιος, με τον συνδυασμό «Ενότητα και ανάπτυξη Τροιζηνίας – Μεθάνων» να αντιμετράται με τον συνδυασμό του κ. Σούχλα Σωτηρίου, νυν Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή».

– Στην Ύδρα, ο Δήμαρχος, κ. Κουκουδάκης Γεώργιος με τον συνδυασμό «Για την Ύδρα», θα υπερασπιστεί τον θεσμικό του ρόλο απέναντι στον κ. Καραμήτσο Εμμανουήλ, που ήταν Αντιδήμαρχος ως την ανεξαρτητοποίηση του, το 2021 και διεκδικεί τον Δήμο με τον συνδυασμό «Μέλλον της Ύδρας».

– Στις Σπέτσες, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Κονταξάκης Ευάγγελος, εκλεγμένος το 2002 και το 2006, με τον νέο του συνδυασμό «Νέοι ορίζοντες – Επανεκκίνηση», θα δώσει μια μάχη με άρωμα γυναίκας απέναντι στην νυν Αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών και υγείας κ. Φραγγιά Ευγενία και τον συνδυασμό της “Βήματα μπροστά για τις Σπέτσες”.

Οι αγώνες και στα πέντε νησιά θα κριθούν στις λεπτομέρειες, με ορισμένους διεκδικητές να έχουν από τώρα ξεκάθαρο προβάδισμα και άλλους να πηγαίνουν ψήφο – ψήφο με τον αντίπαλό τους.

Στη Σαλαμίνα, την Αίγινα και τα Κύθηρα, οι αντίπαλοι συνδυασμοί είναι τρεις σε κάθε νησί και εκεί, το knock – out θα παιχτεί στις 15 Οκτωβρίου, όταν οι τρεις θα έχουν απομείνει δύο.

– Η πρωτοεμφανιζόμενη στο στίβο της πολιτικής, κ. Σίλα Αλεξίου κατεβαίνει στο στίβο της πολιτικής με τον συνδυασμό «Μαζί! Μπροστά για την Αίγινα» διεκδικώντας τον Δήμο της Αίγινας από τον νυν Δήμαρχο, κ. Ζορμπά Ιωάννη και τον συνδυασμό του «Αίγινα αποφασίζεις ξανά» και τον κ. Ηλία Παναγιώτη επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή συσπείρωση Αίγινας».

– Στην Σαλαμίνα, δύο ακόμη κυρίες, η τέως αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Νήσων Αττικής, κ. Θεοδωρακοπούλου Βάσω, με τον συνδυασμό «Η Σαλαμίνα μας με δύναμη και όραμα» και η κ. Παπαελευθερίου Μαρία, με τον συνδυασμό «Λαϊκή συσπείρωση Σαλαμίνας», διεκδικούν τον Δήμο από τον κ. Παναγόπουλο Γεώργιο, εν ενεργεία Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού «Το Ν.Η.Σ.Ι. μας – Νέες Ημέρες Σύγχρονες Ιδέες.

– Στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης Ευστράτιος, εκλεγμένος το 2014 και το 2019, επαναδιεκδικεί τον Δήμο με τον συνδυασμό «Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούρια Μέρα», απέναντι στον κ. Σόφιο Ανάργυρο με τα «Ελεύθερα Κύθηρα» και τον κ. Σουρή Ζαχαρία, με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί – Κύθηρα Αντικύθηρα».

Με έμπειρους αυτοδιοικητικούς, αλλά και νέα πρόσωπα στα νησιά του Σαρωνικού, οι προσεχείς εκλογές διαφαίνονται ενδιαφέρουσες και με ανατροπές που δεν θα περάσουν απαρατήρητες!